Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

20. 05. 2020. 07:00 >> 06:59
6

MIĆUNOVIĆ

"Niko u CG ne sprovodi etničko čišćenje Srba"

Niko u Crnoj Gori ne sprovodi etničko čišćenje Srba i ta neistina boli, kazao je reditelj Branislav Mićunović povodom skupova vjernika Srpske pravoslavne crkve u gradovima širom Crne Gore organizovanih protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Bivši ministar kulture i ambasador Crne Gore u Srbiji smatra da se "prenebregao lavovski dio crnogorskog društva, koji gleda u crnogorske institucije i zasad ćuti".

"Ne može biti da ništa ne valja u ovoj državiu. Ne može biti da nam se dovodi u pitanje država, antifašizam, pregovori sa EU, NATO, ugled, međunarodna politika. Mnogo je u kvalifikaciji da ništa ne valja i na tome još imamo kletve i njihova želja da budemo naklonjeni trpljenju. Mislim da se prenebregao lavovski dio crnogorskog društva, koji gleda u crnogorske institucije i zasad ćuti. To je onih 55,4 odsto koji je glasao za nezavisnost i taj procenat nije manji, nego veći sad", kazao je Mićunović u emisiji Teleskopija.

On je mišljenja da odnosi sa Srbijom mogu opet biti dobri.

"Takvo nam je pitanje položaja države da moramo da je branimo. Dok se ove stvari ne raspretljaju, ništa nije isto. Ima nešto što je presudno važno u tim odnosima, i zato će oni poslije velikih viteških muka opstati. A to je ono gdje su baza ljudi, intelektualci, umjetnost, kultura, nauka, sport", istakao je Mićunović.

On je kazao da je imao priliku da nekoliko puta boravi u posjeti srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

"Kad govorimo o tom vremenu mogu reći da su to bili vrlo prijateljski susreti. Mislim da je ovaj Zakon napravio ogromne potrese. Mi smo u komšiluku, mislim da ovo jednog dana mora proći. Ako se ovo prenese u kapilare politike i ljude napravili smo ogromne štete. Ja se nadam da su ljudi navikli na to što su politika i da je pred nama izborna kampanja", naveo je Mićunović.

Prema njegovim riječima, Crnu Goru ne može više niko da dovede u pitanje "i to nije fraza, to znaju svi".

"Crna Gora će biti takva kakva jeste i biće još bolja. Nadam se da ćemo sa okruženjem, ozbiljnim kapacitetima koje imaju društva oko nas, vratiti one vrijednosti koje su trajale i koje imamo kroz jugoslovensko iskustvo. Volio bih i učiniću sve da to tako bude, ali ne želim da se stidim, niti da me iko kune. Želim dobrotu, razumijevanje, razgovor, da se ne vrijeđamo i da idemo ka dobrim odnosima koje smo imali u nekim periodima", poručio je Mićunović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније