Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 05. 2020. 10:37 >> 11:56
4

DAN NEZAVISNOSTI

Čestitke političkih partija

Povodom Dana nezavisnosti čestitke su uputile i Radnička partija i GP Nova ljevica.

Radnička partija: "Povjerenje ukazano pokretu za samostalnu CG izigrano"

Iz Radičke partije ocjenjuju da prosječan građanin u Crnoj Gori danas nema mnogo razloga za slavlje. Poručuju da je povjerenje koje su građani tada ukazali pokretu za samostalnu Crnu Goru u potpunosti izigrano.

"Niko od pobornika nezavisnosti nije mogao pretpostaviti, da se sprema pljačka državne imovine od strane partijskih poslušnika. Onih koji i dan danas, poslije četrnaest godina, vladaju zemljom. Kada kažemo 'vladaju', mislimo na one koji su zarobili svaki dio društva, okovali građane njihovom partitokratijom", kazali su iz Radničke partije.

Uzeli su, kažu, narodu dostojanstvo i ubili ono malo nade, da će živjeti bolje, podržali prećutno robovlasnički odnos prema radnicima.

"Učvrsitili su i podstakli polarizaciju crnogorskog društva. Podijelili građane no one za državu i protiv nje, iako su svi bili za državu, podredivši državni aprat ličnim ambicijama", dodaje se u saopštenju.

Iz Radničke partije ocjenjuju da je uništen pravni sistem države, selektivnim sprovođenjem zakona.

"Urušavajući svaki segment državnosti Crne Gore, osiguravaju teren da njihova djela, odnosno bolje reći nedjela, prođu nekažnjeno. Umjesto da rade na zajedništvu i gušenju podjela, oni ih stimulišu. To je najplodnije tle za nastavak i opstanak njihovog mešetarenja", navodi se u saopštenju.

Građanima poručuju, da smo svi jednako ćerke i sinovi Crne Gore, bez izuzetka.

"Niko nema pravo da im ljubav prema zemlji mjeri, a pogotovo ne oni, čiji je patriotizam srazmjeran otetim milionima. Sigurni smo da su danas pristalice i nezavisne i zajedničke države složne u tome da ovaj režim mora da ide. Ta spona koju su među narodom nesvjesno sagradili, biće njihov kraj", zaključuju iz Radničke partije.

GP Nova ljevica: CG jedino može opstati kao građanska država

GP Nova ljevica svim građanima čestita Dan nezavisnosti i poručuje da Crna Gora jedino može opstati kao građanska država.

"Na današnji dan poručujemo građanima Crne Gore ono što uporno ponavljamo, ne dozvolite da vas zavađaju ekstremisti sa bilo koje strane i na taj način na vaš račun profitiraju. Nije njima sveta ni država, ni vjera ni crkva, jedino do čega im je stalo je lična korist", navode iz građanske ljevice.

Oni u čestitki poručuju da moramo biti svjesni, ako nam je stalo do Crne Gore, da ona jedino može opstati kao građanska, demokratska, višenacionalna i multietnička.

"Zato pozivamo na pomirenje i razum umjesto na podjele i širenje mržnje", zaključuje se u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније