Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 02. 2013. 14:39 >> 14:42

AFERA SNIMAK

SNP očekuje da se Čarapić povuče sa položaja

Socijalistička narodna partija (SNP) očekuje da se vrhovni državni tužilac (VDT) Ranka Čarapić povuče sa tog položaja, nakon odluke Tužilaštva da nijedan učesnik sjednica Demokratske partije socijalista (DPS) nije počinio krivično djelo.

Nakon što je Dan objavio audio zapis sa sjednica DPS-a, Tužilaštvo je u utorak utvrdilo da u izjavama funkcionera te partije nema elemenata krivične odgovornosti.

Potpredsjednik SNP-a Vasilije Lalošević kazao je da se na osnovu izjava sa sjednica DPS-a, moglo očekivati da Čarapić preduzme istražne radnje na prikupljanju dokaza za utvrđivanje postojanja eventualnog krivičnog djela.

“Tužilaštvo je izbjeglo da preduzme istražne radnje po svkau cijenu, i njihova reakcija je bila skandalozna, jer bi eventualna presuda u tom slučaju nanijela štetu vladajućoj koaliciji”, kazao je Lalošević agenciji MINA.

On smatra da nakon reakcije Tužilaštva očekuje da se Čarapić povuče sa tog položaja.

Lalošević je ocijenio da u izjavama sa sjednica DPS-a postoje elemenia krivične odgovornosti, jer se, kako je naveo, prije svega radi o šikaniranju dijela stanovništva po političkom i svakom drugom osnovu.

“Moglo se očekivati u najmanju ruku da Čarapić kaže da će Tužilaštvo da ispita sve okolnosti, ovako je, kada je saopštila da nema nikakvih elemenata krivične odgovornosti htjela da zataška cijelu priču”, smatra on.

Komentarišući ocjene iz vladajuće koalicije da se opozicija partijski zapošljava svoje kadrove u opštinama u kojima je na vlasti, Lalošević je rekao da su to grube manipulacije i pokušaj da se izjednači nešto što je vladajuća koalicija radila na državnom i na lokalnom nivou.

“Takve ocjene jednostavno nijesu realne, i neko pokušava da izjednači krivicu da bi izbjegao sopstvenu odgovornost”, rekao je Lalošević.

On je kazao da se SNP zalaže da se VDT bira
dvotrećinskom većinom.

“To je jedini način da se izbjegne da VDT odlučuje kao politička figura”, dodao je Lalošević.

On je najavio da će biti novih sastanaka opozicije, nakon čega će se znati reakcija tih stranaka.

“Ne bih ništa prejudicirao ali mogu da kažem da su sve opcije otvorene”, zaključio je Lalošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније