Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

30. 09. 2020. 07:32 >> 07:32
25

STAV KNEŽEVIĆA

Ugovor u ime SPC da potpiše Irinej

Lideri Nove i Demokratske narodne partije (DNP) Andrija Mandić i Milan Knežević juče, u odvojenim razgovorima sa kandidatom za mandatara vlade Zdravkom Krivokapićem, zatražili su - prije nego što bude formirana vlada - da se povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a da nakon toga država Crna Gora potpiše temeljni ugovor sa Sinodom Srpske crkve i patrijarhom Irinejem.


To je u kratkoj izjavi za Pobjedu sinoć saopštio lider DNP-a Milan Knežević.

"DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski Zakon o slobodi vjeroispovijesti, jer smo to obećali građanima. Nakon toga se stiču uslovi da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i zaštite naše svetinje u Crnoj Gori. Poslije ćemo se dogovarati oko personalnih rješenja u vladi", rekao je Knežević.

Insistiranje Kneževića da temeljni ugovor potpiše patrijarh Irinej i Sinod SPC je u suprotnosti sa stavom Mitropolije koja je zahtijevala da mitropolit Amfilohije potpiše ugovor.

Kneževićev zahtijev je, prema saznanjima Pobjede, podržao i lider Nove Andrija Mandić.

U saopštenju nakon sastanka, iz DNP-a je istaknuto da je Knežević još jednom potvrdio spremnost da podrži Zdravka Krivokapića za mandatara buduće vlade i da će to isto saopštiti na konsultacijama kod predsjednika države.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније