Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 12. 2020. 23:09 >> 10:30
14

RASTODER

"Nova vlast gura CG u provaliju"

Nova Vlada Crnu Goru iz dana u dan gura u provaliju iz koje se ne bi izvukle ni bogatije države, ocijenio je predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku Esad Rastoder. On navodi kako je posljednja odluka Vlade o gašenju Montenegro erlajnsa posebno pogodila dijasporu.

"Našim mukama izgleda nema kraja. Naime, poslije izbora prije tri mjeseca, gdje je došlo do promjene vlasti i dolaska vlade apostola, mi u dijaspori samo ćutimo i čudom se ne možemo načuditi šta se sve događa. Dajemo šansu radi demokratije i svijeta da nešto urade, a oni nas iz dana u dan uvaljuju u provaliju iz koje se ne bi izvukle ni bogatije države od naše Crne Gore", kaže Rastoder za portal Luča.

On navodi razloge zbog kojih bošnjačka dijaspora izražava rezervu prema novoj vlasti.

"Prvo, stvaranje ministarstava gdje nema ministarstva turizma, a mi smo turistička zemlja. To je prosto nevjerovatno, ili neznanje ili namjera. Drugo, u Vladi Crne Gore jednonacionalni ministri su na zadatku zadovoljavanja velikosrpskih apetita, bez ijednog ministra iz manjinskih naroda", ocijenio je Rstoder.

Navodi i kako je nedopustivo da u vladi budu "ministri koji su kupili državljanstvo, a mi iz dijaspore niti možemo birati, niti možemo biti birani".

"Četvrto: vlada je sastavljena iz crkvenih odaja SPC, u građanskoj državi. Peto: laži i propaganda nove vlade da smo propali ko spržena zemlja, a oni nas jos zadužuju za 750 miliona eura. Pitamo se ko je taj koji daje pare nekom ko je propao?", ocijenio je Rastoder.

On dodaje kako je odluka o ukidanju Montenegro Erlajnsa posebno pogodila dijasporu.

"Ova kompanija je simbol veze naše dijaspore sa našom domovinom Crnom Gorom i oni nam i to ukidaju", kaže Rastoder i upućuje apel u ime bošnjačke dijaspore u državi Nju Jork, koja broji 65 hiljada ljudi iz Crne Gore.

"Pozivamo cijelu dijasporu i građane u Crnoj Gori da dignemo svoj glas i zaustavimo ovo zlo grupe neznalica bliskih SPC. Ukoliko to ne uradimo, bojim se da ćemo biti slijepi posmatrači i saučesnici u uništenju privrednih dobara Crne Gore, od strane ove vlade neznalica", saopštio je Rastoder.

On je pozvao sva udruženja dijaspore da prekinu komunikaciju sa vladom Zdravka Krivokapica i ministrima, kao i, kako kaže, sve patriote Crne Gore da 28. decembra dođu ispred Skupštine na protest protiv takozvane vlade eksperata.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније