Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

30. 03. 2021. 06:18 >> 06:18

NA SJEDNICI

Administrativni o Odboru za izbornu reformu

Administrativni odbor danas bi trebalo da utvrdi sastav Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, na čijem čelu će biti potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić.

Odbor će imati 14 članova, sedam iz vlasti i sedam iz opozicije, a za zamjenika predsjednika trebalo bi da bude izabran Predrag Sekulić, poslanik opozicione Demokratske partije socijalista.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je ranije agenciji MINA da je reforma izbornog zakonodavstva obaveza Crne Gore na putu evropskih integracija i da je to jasno naznačeno i u poslednjem Izvještaju Evropske komisije.

„Odbor će se dominantno baviti zakonima o izboru odbornika i poslanika, o biračkom spisku, o registru prebivališta i boravišta, o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja, i još jednim brojem zakona. Vjerujem da će dinamično raditi i da ćemo imati uspješno finale“, kazao je Bečić.

On je podsjetio da je za izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika potrebno dvije trećine, a za izmjene ostalih većina poslanika u parlamentu.

„Nadam se da ćemo imati što veći stepen saglasnosti, jer je u interesu svih da konačno vratimo povjerenje građana u izborni proces“, kazao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније