Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 11. 2013. 18:48 >> 18:48

MARKOVIĆ - TANOK

Napredak CG biće prepoznat u rezoluciji EP

"Crna Gora je napravila značajan napredak u evropskim integracijama i to će biti prepoznato u rezoluciji Evropskog parlamenta, kazao je izvjestilac EP za Crnu Goru, Čarls Tanok na sastanku sa ministrom pravde, Duškom Markovićem.

Tanok je rekao da će u rezoluciji EP, koja je u pripremi, biti prepoznat značajan napredak zvanične Podgorice u pristupnim pregovorima

„Crna Gora je jedina zemlja zapadnog Balkana u ovoj fazi pregovora za članstvo u Evropskoj uniji i vodeći je primjer ostalim državama regiona“, rekao je Tanok.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, saglasili i da će nova faza evropskih integracija koja otpočinje otvaranjem pregovora u poglavljima 23 i 24 biti test kapaciteta Crne Gore kako na institucionalnom tako i na kadrovskom planu.

U saopštenju se navodi da se Marković naročito osvrnuo na jačanje efikasnosti i efektivnosti pravosudne mreže u Crnoj Gori ali i planovima koncentrisanja ljudskih kapaciteta i operativnih mehanizama za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano i o regionalnoj saradnji u međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

„Sagovornici su razmijenili mišljenja o mehanizmima izručenja sopstvenih državljana za krivična djela izvršena na teritoriji druge države i naročito pohvalili postojanje takvog ugovora između Crne Gore i Italije, kao prvog ugovora te vrste koji je jedna država članica EU potpisala sa državom nečlanicom“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније