Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

09. 07. 2021. 19:59 >> 20:00
6

PALMER

Ključne reforme usvojiti uz podršku opozicije

Ključne reforme u Crnoj Gori moraju biti usvojene uz podršku opozicije, kazao je zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Metju Palmer.

On je, u intervjuu Televiziji Vijesti, rekao da je važno da zemlju vode predstavnici koje je narod odabrao kako bi unaprijedili njihove interese, i poručio i da vlast i opozicija moraju da sarađuju kako bi se sprovele neophodne reforme.

Upitan da prokomentariše miješanje Srbije u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori, Palmer je rekao da su potpuno uvjereni u uključenost trećih strana, vanjskih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, uključujući širenje dezinformacija putem interneta.

“Mislim da je važno da crnogorska javnost ima povjerenja da politiku zemlje vode predstavnici koje su oni odabrali kako bi unapređivali njihove interese, a ovo je područje na kojem treba da budemo posebni oprezni”, kazao je Palmer, prenosi Pobjeda.

On je rekao i da je do danas partnerstvo sa vladom prilično dobro i konstruktivno.

“Vidjeli smo neke korake koje je ova vlada preduzela koje treba prepoznati kao pozitivne, uključujući smjenu jednog od svojih ministara zbog negiranja genocida kao i usvajanje rezolucije o Srebrenici”, naveo je Palmer.

Prema njegovim riječima, predstoji još mnogo posla.

“Kao partneri i saveznici sarađivaćemo sa predsjednikom i vladom kako bismo unaprijedili zajedničke ciljeve uključujući reforme koje će Crnu Goru približti članstvu u Evropskoj uniji (EU)”, kazao je Palmer.

On je, komentarišući funkcionisanje kohabitacije u Crnoj Gori, istakao da će biti neophodno da premijer, predsjednik i vlada zajedno sarađuju kako bi unaprijedili interes države.

“Mislim da smo to jasno vidjeli u slučaju smjene ministra (Vladimira) Leposavića koja je uključivala saradnju između elemenata vladajuće koalicije, vlade i opozicione Demokratske partije socijalista (DPS)”, naveo je Palmer.

To je, kako je rekao, pokazatelj mogućnosti da opozicija i vladajuće stranke nađu zajednički jezik kada je to neophodno.

“Kada gledamo u budućnost, biće potrebno da određene ključne reforme budu usvojene, ne samo od strane vladajuće koalicije već i uz podršku opozicije”, zaključio je Palmer.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније