Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

24. 08. 2021. 14:00 >> 14:02
1

DPS

Nadležni da se izjasne o miješanju stranih službi

Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se izjasne o navodima koji se odnose na angažovanje pripadnika stranih službi povodom unutrašnjih bezbjednosnih pitanja u Crnoj Gori.

Komisija za bezbjednost DPS-a u saopštenju navodi da je zabrinjavajuća informacija da su specijalne vojne ekipe i obavještajci iz Srbije stigli u Crnu Goru uoči najavljenog ustoličenja.

"Tim prije jer je riječ o subjektima koji nemaju, niti smiju imati bilo kakve formalne ili neformalne ingerencije na teritoriji naše države. Ti nas navodi dodatno čude s obzirom na jučerašnje izjave predstavnika vlasti da je situacija u državi stabilna, i da je Vlada drži pod kontrolom. Ukoliko su se za pomoć obratili srbijanskim službama bezbjednosti, to znači da su juče državni zvaničnici izrekli laž i da bezbjednosni sektor nije u stanju da sam odgovori izazovima konkretne situacije", poručuju iz DPS-a.

To je, kako navode, još jedan primjer potpune netransparentnosti rada Vlade i zakulisnih radnji iza leđa javnosti.

"Demokratska partija socijalista, će svakako, obavijestiti naše partnere iz NATO o aktuelnoj situaciji, i činjenici da se u bezbjednosna pitanja u Crnoj Gori, kao ispomoć Vladi, miješaju službe iz susjedne države, koja pritom nije članica tog saveza", zaključuje se u saopštenju Komisije za bezbjednost DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније