Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 01. 2022. 15:54 >> 15:56

CETINJE

Verifikovani mandati, još se ne zna ko će u vlast

Na konstitutivnoj sjednici skupštine Prijestonice verifikovani su mandati odbornika. No, i dalje se ne zna ko će s kim u koaliciju. U GP URA kažu da je stvar jasna i da će SDP sa DPS-om. U DPS-u smatraju da imaju dosta vremena da sa svima koji dijele iste vrijednosti sjednu i razgovaraju. SDP se, za sada, ne izjašnjava.

Mjesec nakon izbora, prijestonica još nema vlast. Sa DPS-om, kaže Miloš Ražnatović mogu svi koji dijele, evropske i antifašističke vrijednosti.

"Mislim da imamo dosta vremena da sjedenmo i razgovaram sa svima kvalitetno, da vidimo kako ko i na koji način vidi budućnost razvoja Cetinja", kazaop je Ražnatović

Dok se DPS-u ne žuri, Ura misli da se ovo dosta odužilo. Za njih je sve ovo neozbiljan scenario, te da se već nazire ko će s kim.

"Sve ide u smjeru, a Cetinjani nisu glasali, ali mislim da će SDP poći u tom smjeru sa DPS-om",kazao je Slobodan Janković,nosilac liste GP URA na izborima.

Za komentar pitali smo odbornike Stare garde i SDP-a. Ni jedni ni drugi o ovoj temi pred naše kamere nisu htjeli.

A oni koji neće riječi o ničemu, jedini su i pregovarali. I pozicija je jasna, loptica je kod SDP-A. Demokrate se nadaju da će se, kako kazu, Socijaldemokratska partija okrenuti, kako kažu, pravoj strani. Rok za konstituisanje Skupštine ističe 14.februara. Demokrate u tom datumu vide simboliku.

"Dakle Dana zaljubljenih. Da li ćemo opstati svi zaljubljeni u Cetinje ili će doći do zaljubljivanja u DPS, to ostaje da vidimo", kazao je Danilo Mrvaljević, nosilac izborne liste Demokrata.

Rok za izbor gradnačelnika ističe 10. marta, pa ukoliko se do tada partije ne dogovore, Cetinjani bi mogli opet na izbore. No, sve oči uprte su u SDP, koji je po broju osvojenih glasova bio najveće iznenađenje izbora. Da li zato što još ne znaju ili žele sve da iznenade, za sada vješto kriju s kim će u koaliciju. A na Cetinju je danas održana konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta i verifikovani mandati odbornicima.

Podsjetimo, na lokalnim izborima na Cetinju DPS je osvojio 14 mandata. Socijademokratska partija osam mandata, URA četiri, a Demokrate i Stara Garda po tri mandata.

Dragana Šundić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније