Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

05. 02. 2022. 06:55 >> 08:00
26

NAKON PADA VLADE

URA najavila razgovore; DPS čeka ponudu; Demokrate za izbore

Nakon što je Skupština izglasala nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore oglasili su se predstavnici parlamentarnih stranaka. Lidera DF-a nijesu se oglašavali sinoć nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi. Podsjetimo uoči glasanja poslanici DF-a, SNP-a, Demosa i PZP-a napustili su skupštinsku salu.

Šef kluba poslanika "Crno na bijelo" Miloš Konatar rekao je da lično smatra da novi mandatar treba da bude lider pokreta URA Dritran Abazović. On je sinoć u Skupštini kazao da će razgovori početi već danas.

Predsjednik saveza građana "Civis" i poslanik koalicije "Crno na bijelo" Srđan Pavićević poručio je pristalicama DPS-a da ne slave zbog pada vlade, jer za to nemaju razloga, te da to nije nikakva njihova pobjeda. On je apelovao na građane da se manu bilo kakvih slavlja, jer je, kaže, jasno da tu nema nikakve pobjede opozicionih stranaka.

Lider Demokratske Crne Gore i predsjednik državnog parlamenta Aleksa Bečić kazao je da nije zabilježeno da opozicija u bilo kom trenutku ne želi izbore.

“Kada podnesete incijativu za rušenje vlade, a jedini sjedite u njoj, a pale vatromete oni koje smo zajedno pobijedili sa 220 hiljada građana, mislim da nema potrebe više komentarisati”, kazao je Bečić.

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović rekao je da je poslanicima te stranke nakon glasanja u parlamentu savjest čista i da svakog građanina Crne Gore mogu da pogledaju u oči. On je naveo da Demokrate nikome neće biti saveznik u prekrajanju izborne volje.

Šef kluba poslanika DPS Crne Gore Danijel Živković rekao je da su spremni da razgovaraju sa svima koji žele dobro Crnoj Gori, da bi zemlju izveli iz teške političke krize. On je rekao da su spremni za te razgovore već sjutra. Ako ponuda bude takva da DPS ne može da bude dio vlade, o tome se, kaže Živković, zasad neće izjašnjavati.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković je kazao da nijesu htjeli da sruše ovu Vladu jer je prva koja je formirana nakon 30 godina vladavine Demokratske partije socijalista (DPS). “Mi nijesmo htjeli da budemo ti koji su je srušili, ali ne žalimo za njom”, rekao je Joković novinarima nakon sjednice.

Čelnik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević rekao je će sačekati dalji razvoj događaja, i da su spremni za razgovor ukoliko postoji jasan konsenzus u vezi programskih ciljeva, prioriteta i principa nove vlade. On je poručio da Vlada u tehničkom mandatu treba da se ponaša u skladu sa dobrom demokratskom praksom.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније