Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 01. 2014. 07:29 >> 07:29
3

BARDHI UPOZORIO

Koketiranje s crkvom ne vodi u demokratiju

Lider Demokratskog saceza (DS) u Crnoj Gori Mehmet Bardhi rekao je da važeći zakoni koje radna grupa nije uspjela da promijeni ne obezbjeđuju uslove da predstojeći lokalni izbori budu fer i demokratski.



On je ocijenio da su svi dosadašnji izbori u Crnoj Gori pokazali dosta nedostataka i brojne zloupotrebe državnih resursa koji su direktno ili indirektno uticali na rezultate. 

U izjavi za Dan rekao je da važeće izborno zakonodavstvo diskriminiše Albance u Crnoj Gori, podsjećajući da su u izglasavanju takve regulative učestvovali i vlast i opozicija.

Po njegovom mišljenju, čak i da je izmijenjeno izborno zakonodavstvo, ne bi se ništa promijenilo na bolje bez političke volje partije na vlasti da prekine sa praksom zloupotreba državnih resursa u predizborne svrhe.

"I dalje imamo predizborna zapošljavanja, asfaltiranja, postavljanja ulične rasvjete i razne druge oblike zloupotreba. Vlast mora da pokaže političku volju i da na takvu praksu konačno stavi tačku. Afera „Snimak” je samo „vrh ledenog brijega” koji se vidi. Partija koja nema snagu vlasti, novca i uticaja, unaprijed je osuđena na gubitak izbora, pa čak i na političko nestajanje. To Crnoj Gori ne treba i mora se stvoriti klima za fer izbore, ne zbog Evropske unije, već zbog stabilizacije države, koja je u ovakvim uslovima nemoguća", upozorava Bardhi.

Komentarišući nedavni poziv premijera Mila Đukanovića političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori da uđu u vlast, Bardhi je rekao da "taj poziv smatra veoma ozbiljnim", te da ga podržava.

"Crna Gora treba da bude država svih naroda i građana, a ne samo Crnogoraca. Đukanovićev poziv Srbima bi trebalo da bude pošten, ali toga nedostaje. DPS je nepopšten prema Albancima, jer smo još 1997. godine potpisali sporazum da Tuzi dobiju status opštine, od toga i dalje nema ništa nego neko hoće da opet razgovaramo. Svaki poziv od DPS-a i Đukanovića predstavnicima drugih naroda da budu u vladi ne smije biti na štetu manjina, konkretno Albanaca, kao što je bio slučaj sa savezom vlasti i opozicije prilikom usvajanja izbornog zakona. To ne vodi ničemu i kratko traje, a problem ostaje neriješen", smatra on, navodeći da "koketiranje DPS-a sa vjerskim poglavarima ne vodi u demokratiju", te da vladajuća partija samo fingira da je protiv Srpske pravoslavne crkve, jer rade u stvari jedni za druge

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније