Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

21. 08. 2022. 11:48 >> 11:46
1

LEKIĆ PORUČILA

"Hitno postići dogovor o datumu izbora i Vladi koja bi ih pripremila"

Dvije godine izgubljene su u partijskim sitnim kombinatorikama i trgovini, pa je nedopustivo gubljenje makar i jednog dana više, saopštila je potpredsjednica SD-a Milica Lekić i dodala da je neophodno hitno postići dogovor o datumu vanrednih parlamentarnih izbora i modelu Vlade koja će ih pripremiti.

"Pad vlade je parlamentarna demokratija na djelu, šta god god neko lično o tome mislio. Isto kao što je činjenica da su dvije pune godine izgubljene u partijskim sitnim kombinatorikama i trgovini, pa je nedopustivo gubljenje makar i jednog dana više. Zato je potrebno hitno postići dogovor o datumu vanrednih parlamentarnih izbora i modelu Vlade koja će ih pripremiti, jer više vremena za gubljenje nemamo. Na to nas upućuju i gotovo svi međunarodni partneri, iz čijih izjava je jasno da nikoga personalno ne smatraju "političkim proviđenjem" Crne Gore kako se Abazović pokušao predstaviti, da niko personalno ne smije da prisvaja evropski put, te da da će, prirodno, biti podržana svaka vlada građanske, evropske orijentacije. Što nije slučaj sa smijenjenom, koja je već neko vrijeme, otkako je pokazala svoje pravo lice, i od međunarodne javnosti prekrižena", saopštila je Lekić.
 
Prema njenim riječima, Socijaldemokrate su jedine, od početka, gotovo do najmanjeg detalja, predvidjele razvoj dešavanja i sa 42. i sa 43. Vladom.
 
"Vladom koja se klela u evropejstvo, a činila sve suprotno. Ako budemo opet svjedočili kupi-prodaj politici, nakon dvije godine blokade u pravosuđu i integracijama, šteta će biti nepopravljiva. SD i ovog puta može da garantuje konstuktivnost i razboritost u ovim politički teškim vremenima. Da li mogu drugi, znaće se ubrzo", uaključila je Lekić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније