Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

26. 10. 2022. 12:31 >> 12:34
1

ŠEHOVIĆ-FAN

Crna Gora i Kina njeguju tradicionalno dobre odnose

Crna Gora i Kina njeguju tradicionalno dobre odnose i saradnju u različitim oblastima, uz obostranu spremnost da ti odnosi u budućnosti budu na još većem nivou, zaključak je sa sastanka predsjednika Socijaldemokrata Crne Gore Damira Šehovića sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Fan Kunom.

"Šehović je ambasadoru Fanu poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješan mandat u našoj državi", navode iz SD-a.

On je kazao da Crna Gora u potpunosti princip “jedne Kine” koji je i temelj kvalitetnih odnosa između dvije države, a posebno je naglasio projekat prve dionice autoputa Bar-Boljare koji je, prema njegovim riječima, dodatno učvrstio veze između dvije države.

Šehović je iskoristio priliku da sa ambasadorom Fanom razgovara o potencijalnoj saradnji Crne Gore i Kine u oblastima turizma, poljoprivrede, industrije, ali i mnogim drugim gdje saradnja može biti u korist obje države.

Poručio je i da će se Socijaldemokrate Crne Gore u budućnosti zalagati za dodatno poboljšanje odnosa, kako između dvije zemlje, tako i između ove partije i vladajuće Komunističke partije Kine.

Ambasador Fan je, takođe, istakao tradicionalno dobre odnose dvije države i uspješnu saradnju u brojnim oblastima.

On je posebno istakao principe jednakosti svih zemalja, nezavisno od njihove veličine, kao i nemiješanja u unutrašnju politiku, kojih se NR Kina pridržava.

Ambasador Fan je saopštio da Kina podržava evropske integracije Crne Gore, te da pridruživanje Crne Gore EU i saradnja sa Kinom nijesu u suprotnosti jedno sa drugim.

On je istakao i spremnost Komunističke partije Kine za bližom saradnjom sa Socijaldemokratama Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније