Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2014. 15:47 >> 15:50
3

AMBASADOR MILJANIĆ

Ustavnim priznanjem do ulaska u Vladu Kosova

Ne zna se podataka koliko trenutno Crnogoraca živi na Kosovu. Prema popisu iz 1981. bilo ih je nešto je više od 27.000.

 

Sada ih je mnogo manje. Njihovi politički predstavnici, u slučaju da crnogorska zajednica uđe u Ustav Kosova do izbora, dobili bi zagarantovani mandat i mogućnost učešća u vlasti.

Stalni otpravnik poslova u našoj ambasadi u Prištini Radovan Miljanić kazao je da je sve veći broj Crnogoraca koji se interesuju za povratak na Kosovo.

"Crnogorci bi ustavnim priznanjem participirali u vlasti, koristili bi fondove za manjine koje daje Vlada Kosova, tu bi bile i mnogostruke mogućnbosti za zapošljavanje Crnogoaraca na Kosovu. Naravno da je to kratak period za ocjenjivanje dometa ambasade, ali je bitno da smo otvorili ambasadu, punkt gdje se može doći potražiti pomoć, savjet...", kazao je Miljanić za RTCG.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније