Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

23. 06. 2023. 20:23 >> 20:32
2

SPAJIĆEV POKRET

Evropa sad: Političke kalkulacije nam nisu prihvatljive

Evropa sad će inicirati razgovore prvenstveno sa onim koalicijama i partijama s kojima dijele slične prioritete i principe, a poziv na dogovor će biti upućen odmah po proglašenju konačnih rezultata izbora, saopšteno je iz ovog pokreta.

"S druge strane, očekujemo od potencijalnih partnera odgovoran i iskren odnos prema procesu formiranja vlade, što podrazumijeva i poštovanje osnovnih načela buduće saradnje, uključujući i opšteprihvaćeni demokratski princip da subjekt s najboljim izbornim rezultatom, kome su građani dali najveće povjerenje, bude i ključni nosilac vlasti", poručuju iz pokreta na čelu sa Milojkom Spajićem.

Naveli su da ne neće odustati od svojih glavnih prioriteta, a to su ekonomske reforme koje će, kako tvrde, poboljšati standard građana, ubrzanje evropskih integracija i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Te prioritete može ostvariti samo stabilna i kompetentna vlada, koja će biti u stanju da obećane rezultate i isporuči. U tom smislu, zadovoljenje partikularnih interesa i insistiranje na partijskim kalkulacijama nije niti može biti prihvatljivo našem Pokretu. Sasvim smo sigurni da su svi činioci novog Parlamenta primili jasnu poruku građana, koji zahtijevaju posvećenost i jasne rezultate, a ne politička nadgornjavanja koja potencijalno vode novim izborima, što bi predstavljalo još jedan iracionalan korak ka nestabilnosti i iznevjeravanju izborne volje", kazali su iz Evrope sad. 

Poručili su da im je cilj jasan – žele da Vlada, koju će predvoditi, bude ta koja će omogućiti bolji život za sve u Crnoj Gori i koja će konačno dovršiti proces evropskih integracija.

"Pozivamo sve parlamentarne stranke da, bile u vlasti ili opoziciji, tim ciljevima daju svoj odgovarajući doprinos i tako učestvuju u istorijskom uspjehu naše zemlje", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније