Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

19. 07. 2023. 13:53 >> 14:19

POTPISAN MEMORANDUM

O sportu kroz inkluzivno obrazovanje učiće 1500 đaka

U Podgorici je danas potpisan Memorandum o razumijevanju u oblasti inkluzivnog obrazovanja između Ministarstva prosvjete Crne Gore i Međunarodne Specijalne Olimpijade.

Memorandum su potpisali ministar prosvjete Miomir Vojinović i David Evanđelista, predsjednik Specijalne Olimpijade za Evropu i Evroaziju.

Specijalna Olimpijada Crne Gore (SOCG), koja kao dio globalnog pokreta Specijalne Olimpijade, djeluje od 2007. godine.

Od 2021. godine, SOCG je sport kroz inkluzivno obrazovanje uvela u više od 15 škola, uključivši u svoje aktivnosti 479 učesnika sa i bez intelektualnih smetnji i angažujući ukupno 1.439 mladih.

U narednom periodu planirano je da u ove aktivnosti bude uključeno 60 novih škola, da se edukuje još 550 nastavnika i 1.500 mladih uključi kroz inkluzivni sport tako da će ukupno biti uključeno oko 3.000 mladih ljudi.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je istakao da je posebno obradovan činjenicom da se ovakva vrsta sporazuma potpisuje sa Crnom Gorom kao prvom državom u lancu ovakvih i sličnih memoranduma.

“Ove aktivnosti su zahvaljujući njima već odrađene u 15 škola i prema onome što smo planirali u narednom periodu, kroz proces inkluzije, kroz sport, biće uključeno još preko 60 škola na teritoriji naše države”, zaključio je Vojinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније