Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 08. 2023. 19:22 >> 19:28
1

KAVARIĆ SAOPŠTIO

Božoviću prestao osnov zabrane ulaska u Crnu Goru

Božovićev advokat Dalibor Kavarić kazao je da je MUP pravilno postupio kada je poništio prvostepeno rješenje policije kojim je Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru.

"Uvažavajući obavezujuće razloge i tumačenja Upravnog suda, Ministarstvo unutrašnjih poslova kao organ drugoga stepena je pravilno postupilo kada je poništilo prvostepeno rješenje Uprave Policije-Sektora granične policije kojim je Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru", istakao je Kavarić. 

Kao negativnost u postupanju MUP-a kao drugostepenog organa Kavarić je istakao sporost u postupanju i probijanje zakonskih rokova za donošenje drugostepene odluke s obzirom da je presuda Upravnog suda donešena početkom maja 2023. godine.

Naglasio je da ovo uz period odlučivanja Upravnog suda predstavlja period od blizu godine institucionalnog "iživljavanja i maltretiranja porodice Božovića, njegovih starih roditelja i njega lično".

"Kao što vam je poznato, cijeli postupak je pokrenut na osnovu vanpravnih i subjektivnih razloga kojima se rukovodio bivši direktor ANB-a CG Savo Kentera i njegov lojani tim, koji su kao kadrovi bivšeg predsjednika Mila Đukanovića ušli u Vladu Abazovića i koji su pokušali Vladimira Božovića diskreditovati i predstaviti kao „ruskog čovjeka“ i to iskoristiti kao formalni razlog da traže od Policije da Božoviću zabrani ulazak u Crnu Goru kao jednog od 28 državljana R. Srbije kojima je na nezakonit i protivpravan način zabranjen ulazak u Crnu Goru", istakao je Kavarić. 

Nije potrebno, kako je kazao Kavarić, posebno naglašavati da se u slučaju Božovića radi o našem državljaninu po porijeklu i rođenju, državi mjesta gdje živi njegova sekundarna porodica i državi u kojoj on veoma često boravi sa svojom primarnom porodicom.

"Ovakvo postupanje državnih organa, kakavo je u slučaju bivšeg Ambasadora Božovića veoma šteti međunarodnom ugledu naše države, posebno ako se ima u vidu da je Božović satanizovan zbog izgovorene riječi, zbog nepostojećeg verbalnog delikta, odnosno zapravo; radi izgovorene istorijske činjenice i širokoprihvaćene istine o bratskom jedinstvu našeg naroda", kazao je on. 

Poručuje da ono što je činjenica jeste da u ovom slučaju Uprava policije nije imala mogućnosti da postupi drugačije, osim po nezakonitoj procjeni ANB-a u odnosu na Božovića.

"Ono što je sada izuzetno važno, jesta da je Presudom Upravnog suda, razotkrivena i pravno poništena Kenterina špijunska igra sa ciljem, kako sam već rekao da se Božović ali i mnogi drugi uticajni, uspješni i važni ljudi koji žive i rade u Crnoj Gori, pokušavaju fizički onemogućiti da uopšte dođu ili rade u zemlji. Zavjera bivšeg direktora Kentere izvedena u stilu snimanja niskobudžetnih krimića je ipak u prvom zaletu uspjela da prođe 2 stepena, ali je sada nakon odluke suda ponovo na nuli i ide u dobrom pravcu", istakao je Kavarić. 

Kavarić zaključuje da je sada tehički i procesno bitno da je rješenje Uprave Policije-Sektora granične policije kojim je Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru stavljeno van snage, na koji način je prestao pravni osnov po kome je u policijskom sistemu Božoviću bila unešena zabrana, što u konačnom znači da Božović može odmah ući i boraviti u Crnoj Gori, shodno važećim zakonskim propisima o kretanju i nastanjivanju kao i propisima o registrima prebivališta i boravišta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније