Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

23. 09. 2023. 17:52 >> 18:05
1

DPS

“Nikšićki Dom za stare srozan na niske grane”

Skandali koji potresaju nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji svojim neznanjem i nesposobnostima, baš kao što su to učinili i sa CEDIS-om i Poštom Crne Gore, ruiniraju i ovu izuzetno važnu ustanovu, saopšteno je iz opštinskog odbora DPS Nikšić.

Komentarišući situaciju u Domu za stare u Nikšiću, čija je direktorica Anđela Lalatović izjavila da je nezakonito smijenjena i da se Upravni odbor bavi nepočinstvima i nezakonitim radnjama, iz DPS-a kažu da su Demokrate srozale na niske grane ustanovu čiji smisao postojanja trebalo da odiše plemenitošću, humanošću, empatijom i solidarnošću.

“Sramotno je što je danas u fokusu nikšićke i crnogorske javnosti, umjesto mehanizama za unaprjeđenje sistema socijalne i zdravstvene zaštite, rat koji se vodi između onih koji pripadaju istim redovima, a čije političke ambicije nadrastaju njihova stvarna umijeća, onih koji su u ustanovu koja zahtijeva čisti profesionalizam na velika vrata uveli nepotizam, koji utiče na kvalitet rada i usluge koja se pruža korisnicima, budući da vas za radno mjesto u Domu za stare ne preporučuju profesionalne kvalifikacije nego autoritet u redovima Demokrata onih preko kojih se dolazi do radnog mjesta u ovoj ustanovi”, ističu u saopštenju.

Iz DPS-a smatraju da je nedopustivo ovakvo ponašanje uprave, “koja svojim činjenjima i nečinjenjima narušava integritet ovoj ustanovi”.

“Te, ako je suditi po svemu što je iznešeno u javnost, a što se tiče potvrde o vršenju pritiska, ucjenjivanju i partijskom zapošljavanju, koje je očigledno sveprisutno, nadležne institucije neka dobro zasuču rukave i pozabave se situacijom u Domu za stare u Nikšiću, jer je gotovo nesporno da za svaku od njih u ovom slučaju ima posla, te rukom pravde dohvate one za koje se dokaže da su zaslužili da odgovaraju za zloupotrebe koje su vršili koristeći svoju trenutnu političku moć”, piše u saopštenju.

Zabrinuti su, kako navode, za sudbinu nikšićkog Doma za stare, a još više za korisnike usluga u ovoj ustanovi, “koji nijesu zaslužili da ispaštaju zbog bahatosti, javašluka, osionosti i bezobrazluka onih koje su, igrom slučaja, zapale upravljačke fotelje”.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније