Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б. [ Cetinjski list ]

28. 09. 2023. 15:23 >> 15:23

U NAREDNOM PERIODU NEZAVISNI

Popivoda i Nikčević napustili odbornički klub SDP-a na Cetinju

Dvanaestu sjednicu Skupštine prijestonice Cetinje obilježila je odluka odbornika Ivana Popivode i Draška Nikčevića koji su odlučili da u narednom periodu nastupaju kao samostalni odbornici.

Razloge za napuštanje odborničkog kluba "SDP i građani", Popivoda u izjavi za Radio Cetinje objašnjava time da su "vrijednosti i principi, zbog kojih se priključio izbornoj listi SDP i građani-Svim srcem za Cetinje, i zbog kojih je podržao i podržavao ovu i na ovakav način formiranu vlast, već neko vrijeme relativizuju, zanemaruju i gotovo gube".

"Kako je pređena i crvena linija ličnog, a i političkog dostojanstva, ova i ovako formirana vlast nema, niti može imati više moju podršku. Odborničku funkciju ću nastaviti da obavljam kao nezavisni odbornik", naveo je Popivoda.

Kako je dodao smatra da je ova i ovako formirana vlast dostigla svoj maksimum i zenit još prije 6-7 mjeseci i da nakon toga ima tendenciju regresije i dekadencije.

"Samim tim smatram da je najispravnije i najpoštenije da se mandat vrati građanima i da se ide na nove izbore", kazao je Popivoda.

Na početku zasijedanja Popivoda je kazao da neće glasati za predložena imenovanja direktora Vodovoda, Sportskog centra, na imenovanje zamjenika gradonačelnika. Jedino će podržati imenovanje direktorke novoformiranog Centra za kulturu.

Sjednica lokalnog parlamenta još traje, odbornici razmatraju dnevni red: Izbor imenovanja i razrješenja, Program razvoja Prijestonice za 2024.godinu, izvještaj o ostvarenim primicima i izdacima budžeta za period januar – jun.

Odbornici će razmotriti prijedlog odluke o dopunama odluke o stipendiranju studenata, prijedlog o dopuni odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji Prijerstonice i prijedlog odluke o raspisivanju Javnog poziva putem javnog nadmetanja – aukcije radi prodaje nepokretnosti, nestambenog prostora u katastarskoj opštini Cetinje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније