Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

К. Ј.

18. 10. 2023. 13:35 >> 13:37
2

DPS O UTAKMICI

“Od čijih para se išlo za Beograd i za koga su funkcioneri navijali”

Demokratska partija socijalista (DPS) uputila je pitanje generalnom sekretaru Vlade Borisu Mariću da li je put premijera, ministara i direktora crnogorskih državnih firmi na utakmicu u Beogradu plaćen iz državnog budžeta i koliko je novca potrošeno. Interesuje ih i za koga su navijali na utakmici.

U saopštenju za medije, oni pišu da su poslije “brojne delegacije vladinih službenika koji su sjednicu Skupštine Ujedinjenih nacija iskoristili za sopstvenu ekskurziju po Njujorku, družini crnogorskih funkcionera, sinoćnja utakmica, poslužila je za novi grupni izlet, ovoga puta u Beograd”.

“Dok je Abazović, ispunjavao svoje dječačke snove, baškareći se u loži beogradske Marakane, društvo su mu pravili ministri Filip Adžić, Marko Kovač, Aleksandar Damjanović, Zoran Miljanić, generalni sekretar MVP Mileta Radovanić, direktor Instituta za javno zdravlje Vuk Kadić, direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović i brojni drugi…", kazali su iz DPS-a.

Navode da je povratna karta, komercijalnim letom na relaciji Podgorica – Beograd oko 200 eura.

"Jasno je koliko je ova zabava odlazećih državnih funkcionera koštala. Tim povodom postavljamo pitanje generalnom sekretaru Vlade Crne Gore, Borisu Mariću: Da li je put plaćen iz državnog budžeta i koliko je novca poreskih obveznika upotrijebljeno da bi se ovi, svega željni “momci”, zabavili? Očekujemo da Marić javnosti predoči troškove ekskurzije u Beogradu, i da prestane da ignoriše pravo građana da znaju gdje se i kako arči njihov novac", piše u saopštenju.

Pitali su i funkcionere, koje nazivaju “članovima navijačke grupe sa Marakane": "Osim što ste se sinoć lijepo zabavili i družili, za čiju ste reprezentaciju navijali? Pitanje je retoričko, naravno".Medija centar DPS: Koliko nas je koštao put funkcionera u Beograd i za koga su sinoć oni tamo navijali?

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније