Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

31. 10. 2023. 12:06 >> 12:11
1

DANILOVIĆ

Spajić da razumije da je velika razlika između političkog lidera i državnika

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović čestitao je na izboru Skupštine i nove Vlade i poželio Andriji Mandiću odmjerenost i uspjeh, a Milojku Spajiću poručio da je velika razlika između političkog lidera i državnika, i da se ovo drugo teško može navježbati. Istakao je da se DPS pokazao kao najgora opozicija ikad.

"Pobjede nisu uvijek očigledne, jer se može pobjeđivati na različite načine. Porazi su neumoljiviji i liče uvijek jedni na druge. Nekada se i s malo snage može uraditi mnogo, a nekada velika snaga potone u žuč poraza. Nije danas presudno važno da li je sve po pravdi i zasluzi. Nije, jer u politici i životu pravda umije da okasni. Ipak, stišaće se galame i razbistriti prilike, vidjeće se skriveno i neiskreno. A sve je moglo da izgleda zlokobno drugačije da smo svi odustali od "ispravljanja krive Drine". Moglo se desiti, i to sa lakoćom koja je već igrala pred vratima, da sinoć i jutros poraženi DPS bude veliki povratnik i pobjednik", navodi Danilović.

Kako dodaje u saopštenju, sinoć je DPS pokazao da sa lakoćom umije i može biti najgora opozicija ikad, a konkurencija je velika.

"Ropac iz kojega su sijali mržnju i nedostatak bilo kakvog plana i vizije pokazali su tu partiju u svijetlu primitivnog ijeda i nabijeđenog patriotizma od kojeg pripadne nekakva zaboravljena fiziološka muka. Ipak, nisu sami i to im može biti utješno. Anamalni krikovi čuju se iz uspostavljene većine zbog čega ćemo morati gajiti oprez i vlastiti duh nepristajanja.
Andriji Mandiću neće biti lako, a onima koji ga poštuju i vole biće teže. Ipak, zbog davnih vremena, zbog onih progonjenih ljudi koji su vjerovali bez uzmaka, zbog istrajnosti, šikane i raspinjanja po naručenin oglasima izdaje, želim mu odmjerenost i uspjeh - u zlu se ne podaj, u dobru se ne ponesi. S Milojkom Spajićem neće biti lako. Ipak, zbog novijih vremena, zbog probuđenih nada, zbog gorljive želje da bude drugačiji, volio bih da donese uspjeh svima. Ogromna je, međutim, razlika između političkog lidera i državnika, ovo drugo je teško navježbati. Tvrdoglavost je odlika nesigurnih, a osvetoljubivost poniženje strpljenja i mudrosti.
Ako pobijedi sebe mogao bi obradovati Crnu Goru. Za taj unutrašnji boj treba vrijeme duže od mandata Vlade. Ipak, možda pokuša. Navijam za taj pokušaj čistoga srca i zbog dobra svih. Što se mene tiče raskusurali smo se - njemu politička, a meni životna pobjeda", naglasio je Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније