Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

12. 11. 2023. 15:57 >> 16:19

POVODOM IZBORA NOVE VLADE

Spajiću čestitali Rama, Brnabić, Plenković...

Povodom izbora 44. Vlade Crne Gore na adresu Kabineta predsjednika Vlade stigle su i čestitke iz regiona.

Uspjeh u radu predsjedniku Vlade Milojku Spajiću poželio je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković.

„Uvjeren sam da ćemo odnose između naših dviju država nastaviti graditi u iskrenom dobrosusjedskom duhu te da će naša saradnja donijeti dalje pozitivne iskorake u bilateralnim odnosima. Želim i ovom prilikom naglasiti snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore”, napisao je između ostalog hrvatski premijer.

Predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je izrazio najbolje želje i spremnost za jačanje saradnje sa Crnom Gorom.

„Koristim ovu priliku da izrazim svoje interesovanje i posvećenost daljem radu na produbljivanju ukupne saradnje između Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno na putu ka punoj integraciji ove dvije zemlje u EU, uz dalje dijeljenje iskustava, zajedničkih evropskih vrijednosti i benefita”, napisao je Kovačevski.

U čestitki predsjednika Vlade Albanije Edija Rame se, između ostalog, navodi da želi da proširi i dodatno intenzivira odnose između dvije zemlje.

"Naša saradnja, kao i saradnja sa ostalim zemljama regiona, će ubrzati odgovarajuće reforme za našu prioritetnu integracijsku agendu. Želim da istaknem da je albansko stanovništvo u Crnoj Gori stabilan most prijateljstva, važan faktor stabilnosti, mira i integracije“, piše u čestitci. 

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će dvije zemlje nastaviti da produbljuju saradnju, rade na unapređenju životnog standarda  građana i jačaju regionalnu povezanost.

Čestitke povodom izbora na funkciju premijera stigle su i iz Bosne i Hercegovine. Predsjedavajuća Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je u čestitki novoizabranom predsjedniku Vlade izrazila uvjerenje da će dužnost premijera obavljati uspješno i predano, te da će budući koraci biti usmjereni na dobrobit svih stanovnika Crne Gore.

I generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu poslala je iskrene čestitke povodom nedavnog imenovanja predsjednika Vlade Crne Gore.

„Savjet za regionalnu saradnju cijeni Crnu Goru kao ključnog partnera u našim zajedničkim naporima da poboljšamo stabilnost i sveukupni prosperitet našeg regiona. Uloga Crne Gore u RCC i njeno aktivno učešće u Procesu saradnje u Jugoističnoj Evropi (SEECP) su zaista za svaku pohvalu”, napisala je Bregu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније