Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.Л.Б.

27. 11. 2023. 09:24 >> 09:25
1

REAGOVANjE

Nenezić: Crna Gora ne smije ćutati na prijetnje upućene Filipoviću

Pravo na slobodu govora je suština demokratije, a društva koja nemaju taj kapacitet, suštinski su osuđena na tiraniju, saopštio je Branislav Nenezić, poslanik SD-a u Skupštini Crne Gore, reagujući na napade na analitičara Ljubomira Filipovića.

Navodi da smo svjedoci da je Filipović kao građanski orijentisan Crnogorac, beogradski student, doživio linč medijske mašinerije Vučićevih medijskih kerbera zbog svojih stavova.

“Prijetnje smrću su krenule, oni koji su ih prizvali ne polemišu sa Ljubovim stavovima već sa njegovim pravom da ima stav i da bude slobodomisleći Crnogorac koji stoji van njihovog šablona servilnog sljedbenika ideje “srpskog sveta” u Crnoj Gori. Dakle iza brutalnih poruka da će ga gaziti i ubijati stoje oni koji ne žele da imaju sagovornike, duele i raspravu veĉ oni koji žele sluge i podoljube”, ističe Nenezić.

On poziva nadležne organe da reaguju u najkraćem roku i da pokažu da imaju kapaciteta da brane građansko i demokratsko društvo naše ponosne Crne Gore.

“Posebno je važno je da reaguju i premijer i predsjednik Crne Gore, jer oni treba da predstavljaju branu od svakog malignog uticaja usmjerenog prema svakom građaninu Crne Gore. Ukoliko to izostane, dobićemo još jedan dokaz da njih ne zanima snažno građansko i demokratsko društvo u Crnoj Gori, već su im preče kupusijade otvorenog balkana gdje mogu da tapšu po ramenu posljednjeg autokratu ovih prostora”, kaže Nenezić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније