Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

01. 12. 2023. 15:47 >> 15:47

KRAPOVIĆ SA KUNOM

Crna Gora ostaje dosljedna evroatlantskom kursu

Crna Gora kao punopravna članica NATO ostaje dosljedna svom evroatlantskom kursu i aktivnom doprinosu Alijansi, rekao je ministar odbrane Dragan Krapović na sastanku sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Fan Kunom.

Kako piše u saopštenju, Krapović je zadovoljan partnerskim odnosima sa NR Kinom, koji se prije svega ogledaju u realizaciji investicionih projekata.

"Crna Gora teži punopravnom članstvu u EU, a Vlada Crne Gore posvećena intenzivnom nastavku reformi i usklađena sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU", rekao je Krapović.

Kako piše u saopštenju, on je naglasio da je Crna Gora, osim snažnoj saradnji sa saveznicima, posvećena i jačanju saradnje sa partnerima, te istakao važnost odnosa sa Kinom, kao značajnim akterom u međunarodnim odnosima.

"Ambasador Kun čestitao je Krapoviću na imenovanju za ministra odbrane i osvrnuo se na važnost bilateralne saradnje Crne Gore i Kine, posebno na polju ekonomije gdje imamo dugogodišnje iskustvo i niz uspješno realizovanih investicionih projekata. Naglasio je da među našim zemljama postoji potencijal za jačanje saradnje, na poljima od zajedničkog interesa uz uzajamno uvažavanje spoljno-političkih prioriteta", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније