Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

15. 01. 2024. 21:15 >> 21:16
3

TRIBINA U PLJEVLJIMA

DPS: Pobijedićemo u borbi za građansko društvo

Kandidat za potpredsjednika DPS-a Abaz Dizdarević, na tribini održanoj u Pljevljima u okviru kampanje kazao je da je u Crnoj Gori došlo do svojevrsne regresije društva.

“Od paradigme multikulturalnog društva, stigli smo do ovih tirada sa gradskih trgova na kojima se širi neprijateljstvo prema našim komšijama. Imam problem sa onim pjesmama koje lede srca komšijska a koja ste mogli da čujete prethodnih noći, ali koje slušamo gotovo svakog dana”, kazao je Dizdarević.

On je istakao da ga čudi to što predsjednik Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić ćute o pomenutom događaju u Pljevljima, na kome su se sa gradskog trga intonirale četničke pjesme.
 
“Milatović i Spajić vjerovatno misle da ako dovoljno jako zažmure, da se ništa od tih pjesmama neće čuti ovdje u Pljevljima. Oni propagiraju građansku politiku, a nacionalističke tirade vidimo na trgovima širom naše države”, saopštio je Dizdarević i na kraju zaključio:
 
“Za razliku od drugih, mi pripadamo partiji ponosnih, pristojnih ljudi i nećemo šovinizmom odgovarati na njihov šovinizam, jer uloga DPS-a je bila i uvijek će biti emancipatorska.”
 
Kandidat za potpredsjednika DPS-a Dušan Raičević ocijenio je da Pljevlja počivaju na uvažavanju različitosti, te da na tu činjenicu svi mi u Crnoj Gori treba da budemo ponosni.
 
“Moramo da se izborimo protiv retrogradnih struja, koje se se “odvažile” da državne simbole zamijene trobojkama, predstavljajući ih svojim zastavama, kojima mi valjda treba da se poklonimo”, poručio je Raičević.
 
Kazao je i kako je ponosan što će već od 28. januara predsjednik partije biti Danijel Živković.

“Jako sam ponosan na tu činjenicu kao i na sam način na koji smo radili. Pred našom partijom su mnogi izazovi, i ovo večeras, zbog čega smo se okupili, jeste prvi od tih unutarstranačkih izazova sa kojima naša partija, koja je pokrenula proces rekonstrukcije i reorganizacije, treba da se suoči”, kazao je Raičević.

Na partijskoj tribini govorio je i kandidat za potpredsjednika Elvir Zvrko, koji je istakao da mu je poseban izazov i odgovornost da govori pred Pljevljacima, za koje je ocijenio kao ljude sa urođenom mudrošću i instiktom da prave dobre političke i životne odabire.
 
“Ono što me posebno raduje jeste istrajnost DPS u odbrani onog što su naši ciljevi i vrijednosti za koje se zalažemo. Vi dobro znate kroz šta ste prolazili od devedesetih do danas. Ali snaga DPS leži u činjenici da smo opstali uprkos nadanjima naše političke konkurencije da ćemo nestati”, saopštio je Zvrko.
 
On je ukazao je da jedino DPS ima snagu da vrati Crnu Goru na pravi put te da se zbog toga kao partija mora što prije vratiti na vlast jer kako je poručio – jedino je DPS garant opstanka Crne Gore.
 
“Razgovarajmo sa našim članovima, simpatizerima, komšijama, prijateljima. Ubijedimo ih u ispravnost naše građanske politike i superiornih vrijednosti koje zastupa naša partija. Moramo da preuzmemo odgovornost, da radimo timski, zajedno, da svi vi, ovdje okupljeni, uzmete učešće i podržite ovaj proces neposrednog izbora rukovodstva Demokratske partije socijalista”, zaključio je Elvir Zvrko.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније