Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

17. 01. 2024. 11:27 >> 11:56

CGO PITA

Da li je Abazovićeva Vlada zaboravila da razriješi Zorku Kordić?

Centar za građansko obrazovanje objavio je informacije koje, kako kažu, ukazuju na to da je Vlada Dritana Abazovića zaboravila da formalno razriješi Zorku Kordić funkcije glavnog pregovarača Crne Gore sa EU.

„Ukupna crnogorska, ali i šira javnost, živjela je skoro 400 dana u uvjerenju da Crna Gora nema glavnog pregovarača sa EU, a nakon što je Jovana Marović podnijela ostavke na sve državne funkcije krajem novembra 2022. godine, u okviru kojih je obavljala i poslove glavne pregovoračice sa EU“, navode u CGO-u.

Krajem decembra 2023. godine, Vlada Milojka Spajića imenovala je na tu poziciju Predraga Zenovića i ta je informacija, kako navodi CGO, s pravom, dobila dosta pažnje.

„Nepravedno je zanemarena zanimljivost da je na istoj sjednici Spajićeva Vlada razriješila Zorku Kordić, iako je ona, po ranije dostupnim informacijama, prestala tu funkciju obavljati izborom Vlade Dritana Abazovića. To ukazuje da je Abazovićeva Vlada, tokom trajanja kratkog redovnog i dugog tehničkog mandata, zaboravila formalno razriješiti Kordić. Da li to znači da smo u nekom periodu imali i dvije pregovaračice? Ko je odgovoran za to? Koliko nas je to koštalo? I zašto je nerazriješena pregovaračica ćutala o tome?“, pitaju u CGO-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније