Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

13. 02. 2024. 14:39 >> 21:44
1
Čitaj mi:

IBRAHIMOVIĆ sa ambasadorima država članica EU

Važna uloga Bošnjačke stranke u trasiranju proevropske politike

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je danas u Podgorici sa 13 ambasadora država članica EU i ambasadorkom EU u Podgorici Oanom Kristinom Popom.

Tokom veoma konkretnog, otvorenog i konstruktivnog razgovora, kojem su pored predsjednika Ibrahimovića prisustvovali potpredsjednik BS i poslanik Damir Gutić i predsjednica OO Bar Edina Dešić, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, regionu Zapadne Evrope i globalnim političkim izazovima.

Delegacija EU u Crnoj Gori objavila je na mreži Iks da su imali odličan razgovor sa Ibrahimovićem i ambasadorima zemalja EU.

“Pohvaljujemo konstruktivnu ulogu najveće manjinske stranke u Skupštini Crne Gore i njihovu snažnu pro-evropsku orjentaciju. Pozdravljamo podršku Bošnjačke stranke prilikom ključnih pravosudnih imenovanja”, navodi se u objavi Delegacije.

Tokom razgovora posebnu pažnju sagovornici su posvetili procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, razmijenivši mišljenja i stavove o sprovedenim i neophodnim reformama za zatvaranje privremenih mjerila i neophodnosti ubrzanja reformi i nastavka snaženja podrške EU u cilju ispunjavanja uslova za zatvaranje poglavlja.

Sagovornici su istakli važnost konstruktivne uloge Bošnjačke stranke, ali i bošnjačkog naroda kao najbrojnijeg manje brojnog naroda u Crnoj Gori u trasiranju i kreiranju proevropske politike u Crnoj Gori.

"Ibrahimović se zahvalio svim prisutnim ambasadorima na pozivu na ovaj razgovor, istakavši da je uvijek važno čuti mišljenje političkih predstavnika manje brojnih naroda o političkoj situaciji u državama Zapadnog Balkana kao i na podršci koje države članice Evropske unije i Evropska unija, preko svojih diplomatskih predstavništava, daju procesu reformi u Crnoj Gori, a posebno kada je u pitanju položaj i prava manje brojnih naroda", saopšteno je iz Bošnjačke stranke. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније