Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

14. 03. 2024. 15:23 >> 15:30
Čitaj mi:

JANKO ODOVIĆ

Odbor povjerenika u Andrijevici, Budvi i Šavniku ako ne postupe po odluci Vlade

Ministar ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da su na današnjoj sjednici Vlade usvojene odluke o upozorenju skupštinama opština Šavnik, Budva i Andrijevica zbog krize lokalne vlasti u ta tri grada.

Tako je Opštini Budva naloženo da ima rok od 10 dana od objave ove odluke u Službenom listu da donese strateški plan razvoja Opštine Budva, imenuje najviše dva potpredsjednika opštine i privremeno udalji sa rada predsjednika Opštine Budva, jer su, kako kaže Odović, za to stekli uslovi.

Osvrnuo se i na situaciju u Opštinama Andrijevica i Šavnik, i naveo da je SO Šavnik obavezna da sprovede određene mjere kako bi se njene nadležnosti u potpunosti ivbršile, i kako bi DIK izvršio održavanje izbora u Šavniku.

"U Opštini Andijevica imamo situaciju da nije nekoliko puta došlo do glasanja za smjenu predsjednika opštine", kazao je Odović i naglasio da će u pomenutim opštinama, ukoliko ne postupe po odluci Vlade, MJU steći pravo da imenuje odbor povjerenika.

Odlukama je, dakle, skupštinama opstina dat rok od 10 dana da izvrše zakonom utvrđene obaveze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније