Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ Gradski portal ]

12. 04. 2024. 12:06 >> 12:06
2

ODOVIĆ

"Ako se dokaže da je neko iz Ministarstva primao mito, biće procesuiran"

Ako se pronađu dokazi da je neko iz Ministarstva radio nelegalno primao mito, biće procesuiran i dobiće otkaz, poručio je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović na konferenciji za medije.

Poručuje da neće dozvoliti da se njemu prišivaju etikete da je korumpiran, jer se nije u Crnu Goru vratio da bi izigrao ideju koju je donio premijer Milojko Spajić.

"Ne želim da moje i ime moje familije bude pominjano u kontekstu bilo kakve korupcije i zato će naše ministarstvo biti maksimalno transparentno kako bi spriječili bilo kakve sumnje u zakonitost rada", kazao je ministar.

On je naveo da se Prostorni plan za Crnu Goru i prostorni planovi za opštine rade ubrzano.

"Ako sve ide bude išlo po planu PUP Podgorica biće donijet u roku od dva mjeseca. Cilj je da cijela Crna Gora bude pokrivena planovima i da se ne radi nelegalno jer nema prostorne dokumentacije. Svi građani će biti jednaki, neće se raditi ni po babu, ni po stričevima", najavio je Odović, prenosi Gradski portal.

“U Ministarstvu smo zatekli prazne računare i izbrisane baze podataka”

Odović navodi da su u ministarstvu zatekli prazne računare i izbrisane baze podataka.

Što se tiče zakupa plaža, Odović kaže da je njegov stav da treba da se mijenja politika u toj oblasti i da se isključi nezakonita prednost postojećih kupaca sto je konstatovala i Agencija za zaštitu konkurencije.

"Neophodno je da se donese i novi cjenovnik. Sa novim cjenovnik je planirano je da se prihod države poveća na 14 miliona", kazao je Odović.

Ugovori za plaže koji su sada na snazi biće aneksirani i trajaće do oktobra. Novi tender će, kaže Odović, onda biti u oktobru.

"Prošle godine dobit jedne plaže pored Budve bila je 1,2 miliona, jedne plaže na Velikoj plaži 600.000 eura, to je ogroman iznos. Zbog toga kada bude tender i kada dođu novi ili stari zakupci, inspekcija će morati više da radi i provjerava rad plaža. Razmotricemo da se period zakupa plaža poveća sa pet na 10 godina. Sadašnje cijene ostaju do oktobra, a od oktobra imaćemo nove i planiranje uvećanja prihoda od 14 miliona", najavio je Odović.

Ministar je naveo i da stigla procjena vrijednosti Instituta Igalo, te da će informacija o njoj biti objavljena kada se bude znao plan spašavanja.

"Znam kako je biti bez plate jedan mjesec, a mogu samo zamisliti kako je dva ili tri i potpuno razumijem zaposlene u Institutu. Država i svi vlasnici moraće da učestvuju u spašavanju i finansiranju od 10 miliona koliko treba za spašavanje. Država ne može da sipa u nešto što je šuplje, a manjinski akcionari da ne učestvuju ništa", kazao je Odović.

Prostorni plan Crne Gore se, kako je rekao, može očekivati u trećem kvartalu.

Odović je pozvao i da se dostave kvalitetne primjedbe i sugestije na Prostorni plan i da se taj dokument učini dostojnim kako bi dao dobre smjernice razvoja Crne Gore.

Slučaj Lamela C

"Ljudi koji žive u Lameli C su mučenici, platili su, a suočavaju se sa problemom. Sve zbog jednog planera ili investitora. Što se mene tiče, ja prema Lameli C nemam ni pozitivan ni negativan sentiment, samo gorčinu. Mi smo zatekli rješenje o rušenju, a stali smo sa tim kada je sud donio privremenu mjeru. Sad je na potezu Glavni grad, a ako se ne legalizuju spratovi zna se šta slijedi. Postoji mogućnost da se legalizuju četiri sprata", kazao je Odović koji nije želio da komentariše odluku suda.

Kada je u pitanju DUP Zabjelo Ljubović, Odović navodi da se poštuje odluka Ustavnog suda.

"PUP Podgorica će biti za dva mjeseca pa će i DUP-ovi da se mijanjaju", kazao je Odović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније