Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

17. 03. 2024. 19:36 >> 21:14
3

FILIP RADULOVIĆ

Putnička vozila moći će kroz tunel Klisura svakog dana od 7 do 18h

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović najavio da će sjutra u 14 sati biti otvoren put Lubnice-Jezerine i tunel Klisura za sva, osim za teretna vozla. On je za TVCG kazao da će u prvoj polovini godine biti raspisan tender, a da ćemo do kraja godine dobiti izvođača, te da će tada početi izgradnja druge dionice auto-puta Mateševo-Andrijevica.

Dio novca za finansiranje druge dionice auto-puta obezbijediće EBRD. 

“EU je prepoznala rezultate rada ove Vlade. Oni će odobriti 40 odsto granta u iznosu između 200-250 miliona eura. Takođe ćemo dobiti 200 miliona kredita od EBRD-a”, kazao je on.

U prvoj polovini biće raspisan izbor tendera za izbor izvođača, a do kraja godine bi trebalo da imamo izvođača. 

"Čim dobijemo izvođača, možemo da počnemo sa gradnjom auto-puta", kazao je on. 

Radulović je istakao da  će sjutra u 14 sati biti otvoren put Lubnice-Jezerine i tunel Klisura za sva, osim za teretna vozla.

"To će biti otvoreno za sva, osim za teretna vozila. Dakle, putnička vozila će tim putem moći da prolaze od utorka od sedam do 18 sati", izjavio je Radulović i objasnio da će biti zatvoren za teretna vozila do daljnjeg. 

Kazao je da je spajanjem Željezničkog prevoza i Održavanja izbjegnut je stečaj i sačuvano je 186 radnih mjesta. 

"Bez jakog željezničkog sektora, ne možemo imati ni stabilnu Luku Bar", kazao je on. 

Zato su, kako kaže,  u februaru aplicirali za tri projekta u *Western Balkan Investment Framework*.

"Sva tri se tiču željeznice. Prvo je rekonstrukcija pruge unutar same Luke Bar. Druga je rekonstrukcija svih željezničkih stanica od Bara do Bijelog Polja. Treća je da se produži pruga od glavnog grada do aerodroma, jer svi znamo da nemamo javni prevoz od glavnog grada do aerodroma", istakao je ministar.

Kaže da je od januara intenzivirao radove u Tivtu i da se već vidi rezultat. 

"Bili smo jako nezadovoljni radovima na dionici Vrulja Mijakovići, zato smo raskinuli ugovor. Mislim da je to dobra poruka izvođačima da ako se ispoštuju dogovori sa državom nema problema, a ako ne, moraće da snose posljedice", kazao je on. 

Istakao je da je raspisan tender za novog izvođača na tom putu. 

"U narednih nekoliko sedmica imaćemo tu novog izvođača sa tendera", rekao je ministar. 

Kada je riječ o putu Rožaje-Špiljani, ni tu nije krio nezadovoljstvo. 

"Prije par nedjelja sam nenajavljeno došao tamo. U narednih nedjelju dana ću sjesti sa direktorom Strabaga u Crnoj gori i želim garanciju da će taj put biti završen do 15. juna", rekao je Radulović. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније