Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 03. 2024. 11:43 >> 11:43
Čitaj mi:

Nikolić-Paniklova

Zajednički raditi na ciljevima Agende 2030.

Generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom sa kojom je razgovarao o modelima za unapređenje saradnje između Generalnog sekretarijata Vlade i kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori, kroz realizaciju zajedničkih projekata i aktivnosti usmjerenih na ispunjavanje ciljeva Agende 2030.

„Generalni sekretarijat Vlade svakodnevno unaprjeđuje kapacitete kako bi odgovorili potrebama intenzivnijeg društvenog razvoja i procesa evropske integracije kao ključnog prioriteta. U tom kontekstu Kancelarija za održivi razvoj daje poseban doprinos našim ciljevima, posebno u koordinaciji sprovođenja Agende 2030”, kazao je Nikolić.

„Spremni smo da od strane Generalnog sekratrijata Vlade pružimo snažan oslonac svim važnim društvenim procesima koji će značiti brže i efikasnije dostizanje ciljeva održivog razvoja na svim nivoima”, poručio je generalni sekretar Vlade.

Stalna predstavnica UNDP-a Ekaterina Paniklova ukazala je na činjenicu da UNDP već skoro dvije decenije djeluje u Crnoj Gori, što ima ishodište u konkretnim i opipljivim reformskim rezultatima. „Unapređenje saradnje sa Generalnim sekretarijatom Vlade poruka je spremnosti Vlade da radi na otvorenosti i većoj transparentnosti kao jednim od stubova demokratskih procesa”, zaključila je ona.

Na sastanku je ocijenjeno da je nastavak snažnog partnerstva definisan programskim okvirom saradnje između UNDP-a i Crne Gore za period 2023-2027, a koji je, kako je ocijenjeno, u potpunosti usklađen sa Agendom 2030 i prioritetima iz procesa pristupanja EU.

Sastanku je prisustvovala zamjenica generalnog sekratara Vlade Irena Vučić Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније