Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Gradski.me ]

19. 03. 2024. 13:25 >> 13:25
Čitaj mi:

Brković

"Rekonstrukcija gradske vlasti moguća samo sa činiocima sadašnje većine"

Odbornik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Milivoje Brković, gostujući u emisiji „Lice Podgorice“ na Gradskoj RTV izjavio je da je, uprkos svim političkim turbulencijama – koje su obilježile proteklih par nedjelja, a koje se tiču odlaska dijela odbornika Pokreta Evropa sad iz ove partije – vlast u Glavnom gradu, na čijem čelu je Olivera Injac, stabilna.

„Mislim da je i odbornicima koji su napustili svoju dosadašnju političku orgnizaciju, ali i (njihovim) kolegama koje su ostale u PES-u, jasna jedna realnost, te tako smatram da kratkoročno neće biti komplikacija“, izjavio je Brković

On se, stoga, nada da će i u najboljem redu proći naredno zasijedanje Skupštine Glavnog grada.

„S druge strane, mislim da je jasno i odbornicima koji su napustili svoju bivšu političku organizaciju, ali i kolegama koje su ostale u PES-u, da će, dugoročno, možda i doći do rekonstrukcije gradske vlasti, ali samo sa onom većinom iz oktobra 2022. godine, a nikako sa onima koji su vladali protekle tri decenije.

Brković i politički subjekt koji predstavlja su stava da nijedna politička partija iz sadašnje većine, a koja čini gradsku vlast, neće to potegnuti i, u krajnjem, uraditi.

„Stav UCG jeste da možemo, kroz dogovor, rekonstruisati novu gradsku vlast sa činiocima sa kojima smo to radili do sad i ja vjerujem da će to proći u najboljem redu. E, sad, to što postoje ti politički i unutarpartijski procesi, to su stvari na koje ne možemo niti na bilo koji način želimo da utičemo“, pojasnio je Brković.

Komentarišući proces razgraničenja Podgorice sa Opštinama Tuzi i Zeta, on je istakao da UCG nije imala problem sa osamostaljivanjem ove dvije opštine.

„UCG apsoulutno nije imala problem sa osamostaljivanjem ove dvije opštine, ali, ono što moram da primijetim jeste da smo mi jedini grad koji, unutar sebe, nema svoje gradske opštine izuzev samo sebe što je nevjerovatno. S druge strane ono na šta smo mi ukazivali jeste da je, u jednom nepovoljnom momentu, izglasano osnivanje drugih opština i da je to rađeno da bi se nekom osporila neka kandidatura. A, zapravo, to je bio rezultat one višedecenijske vladavine, gdje je je prethodna vlast trgovala i kupovala povjerenje građana Tuzi“, saopštio je on.

Brković smatra i da razgraničenje opština neće ići glatko.

„Ujedinjena će deinitivno pratiti na koji način će to da se odradi, jer ako neko misli da zbog svoja dva ministra i potpredsjednika Vlade, koje trenutno ima u izvršnoj vlasti, može na štetu Podgoričana da donosi neke odluke – ja mislim da je u velikoj u zabludi“, naglasio je Brković.

Prema njegovim riječima, u redu je da ove dvije opštine traže nezavisnost, održivost i samostalnost, ali ne na štetu građana Podgorice.

„Mi smo spremni, kroz savjete, da njima pripomognemo, ali isto ne mislim da tako Podgoričani treba da plaćaju odlaganje otpada na našim deponijama i da to, sve do konačnog razgraničenja, bude slučaj“, zaključio je, gostujući u emisiji „Lice Podgorice“ na Gradskoj RTV, odbornik Ujedinjene Crne Gore, Milivoje Brković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније