Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

21. 03. 2024. 14:35 >> 07:38
Čitaj mi:

PUBLIKACIJA CGO

U Skupštini najviše pričaju Nikolić i Abazović

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić i građanskog pokreta URA Dritan Abazović najaktivniji su poslanici u ovom sazivu Skupštine.

To stoji u publikaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Kako su naveli iz CGO, među najaktivnijim poslanicima ističu se, pored Nikolića njegove partijske kolege Ivan Vuković, Jevto Eraković i Danijel Živković.

Ne zaostaje i poslanički klub URA sa Abazovićem, Milošem Konatarom i Filipom Adžićem, a aktivan je i Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke. 

Poziciju parlamentarne većine, u ovom okviru, drže poslanici Milan Knežević i Vladislav Bojović iz koalicije Za budućnost Crne Gore-DNP. 

Iz CGO-a, pak, navode da pet poslanika i poslanica nije uzelo riječ u plenumu nijednom,a  to su: Uglješa Urošević, Seid Hadžić, Gordan Stojović i Nađa Laković iz Pokreta Evropa sad i Artan Čobi iz Albanske alternative.

"Troje od ovih pet poslanika mandat je započelo sredinom novembra 2023. godine (Stojović, Laković i Čobi). Na listi najneaktivnijih ubjedljivo dominiraju poslanici parlamentarne većine, primarno PES-a, a zatim i NSD-a", navodi se u publikaciji ove nevladine organizacije. 

Iz CGO nadalje saopštavaju da su sljedeći po pasivnosti Vladimir Bakrač i Boris Pejović iz PES-a, koji je i potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

"Kod Pejovića se očitava i najveća nesrazmjera u zaradi i aktivnosti u plenumu. U svega dva zabilježena izlaganja, od čega je jedno obraćanje od 27 sekundi na konstitutivnoj sjednici, ukupno je govorio minut i trideset dvije sekunde, dok je njegova februarska zarada iznosila 2.171.79 eura", tvrde iz CGO.

U publikaciji je primijećeno da je lista koju je predvodio DPS značajno podmladila i diversifikovala svoj tim, što je izraz imalo u preko 40 odsto novih poslanika/ca.

"No, pored novih lica, u funkcionisanju ovog saziva se osjeća i manjak iskustva poslanika i poslanica, koji pored toga što nisu imali staž u parlamentarnom radu, u nekim slučajevima nisu imali nikakav radni staž ili je to bilo ograničeno", navode iz CGO- 

Najmlađe poslanice su Bojana Pićan iz koalicije ZBCG-NSD i Sonja Milatović iz DPS-a, sa po 25, odnosno 26 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније