Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

26. 03. 2024. 10:06 >> 10:06
2
Čitaj mi:

PES IZNIO USLOV

Nema pregovora o Podgorici bez zvaničnih zahtjeva

Nastavak pregovora o rješavanju krize vlasti u Podgorici nije izvjestan dok novoformirani, posebni klub odbornika, ne dostavi pisane zahtjeve o tome koji su njihovi uslovi za ostanak u parlamentarnoj većini.

Prema našim saznanjima iz Evrope sad (PES), novoformirani posebni klub još ne dostavlja zvaničnu, pisanu ponudu, iako je to juče od njih zahtijevao Vasilije Čarapić iz PES. 

Kada je u pitanju Skupština Glavnog grada, već dva puta nije bilo kvoruma, jer opozicija i posebni klub ne dolaze na sjednice. 

Na sastanku predstavnika Evrope sad i članova novog odborničkog kluba (koji je nastao nakon što je dio funkcionera napustio PES), koji je održan u nedjelju, prema našim saznanjima, takođe je predstavljen zahtjev da se ponuda formalizuje, kako se ne bi manipulisalo pregovorima u javnosti. 

Kako nam je nezvanično saopšteno, Pokret Evropa sad drži se aktuelnog koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Podgorici. Dalji pregovori nisu izvjesni dok se ne dobije pisana forma, rečeno nam je.

Nakom izlaska iz PES-a, bivši odbornici te stranke saopštili su kako neće ugrožavati vlast i uz to da aktuelna gradonačelnica Olivera Injac ima njihovu podršku

Na pitanje da li političku grupaciju koja je napustila PES smatraju dijelom odborničke većine, Čarapić je u ponedjeljak rekao da "oni sebe smatraju dijelom odborničke većine“.

"Odbornička većina se potvrđuje time što se dolazi na sjednice", kazao je tada Čarapić.

Dešavanja u Podgorici došla su u fokus kada je pet odbornika PES-a odlučilo da napusti tu partiju i formira poseban odbornički klub. Tada su zatražili i redefinisanje koalicionog sporazuma o formiranju vlasti.

Nakon nekoliko sastanka o daljem funkcionsanju vlasti, rješenje se i dalje ne nazire. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније