Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

28. 03. 2024. 14:51 >> 14:51
2
Čitaj mi:

ĐELJOŠAJ

Svaki poslanik može da glasa kako želi, poznat je stav Vlade o Kosovu

Potpredsjednik Nik Đeljošaj kazao je da je jasan stav Vlade kada je u pitanju odnos prema Kosovu, te da svaki poslanik može da glasa kako želi, ali da će Vlada dati svoj sud.

Politički komitet Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) donio je na jučerašnjem sastanku u Parizu odluku da preporuči pozivanje Kosova u članstvo Savjeta Evrope. Đeljošaja su novinari pitali kako komentariše to što je poslanica Demokratske narodne partije (DNP) Maja Vukićević glasala protiv.

Glasanje ministara tek slijedi

Stav države iznosi ministar na sjednici Komiteta ministara, a glasanje PSSE treba da potvrde ministri.

Đeljošaj je rekao da će ministri glasati i tada reći svoj stav, a da poslanici imaju slobodu da glasaju kako žele.

"Poznat je stav Vlade Crne Gore kada je u pitanju Kosovo, a daćemo svoj stav kada se bude glasalo u Savjetu ministara. Poslanički mandat je nezavistan i poslanici glasaju u ovom procesu, Crna Gora ima šest predstavnika tri stalna, tri zamjene i to ne znači da je to zvanična politika Vlade", rekao je Đeljošaj.

Kosove je kaže on, partner Crne Gore.

"Imamo dobre diplomatske odnose, imenovaćemo uskoro i ambasadora na Kosovu, a sa svim državama koje smo priznali - mi te države poštujemo i imamo dobe odnose", kazao je Đeljošaj.

Vlada kaže, treba da se izjasni i da donese odluku kako će da glasa.

"Tu ću stati, ali javnosti će biti poznato i oni već znaju stav prema procesu EU integracija kako će se opredijeliti ali to će biit odluka Vlade", naveo je Đeljošaj. 

Svi marketi će do 31. marta upodobiti cijene

Đeljošaj je odgovarao i na pitanja oko cijena u marketima, a na konstataciju novinarke TVCG da se građani žale da su cijene manje svega nekoliko centi, Đeljošaj kaže da nijesu svi marketi uspjeli u kratkom roku da apliciraju mjere, ali da će to učiniti do 31. marta. 

Tržišna inspekcija im je, kaže on, to ukazala, i neće prije ponedjeljka da počnu sa kažnjavanjima.

"Akcija je trebalo da počne 31. marta tako da zato nije odmah svuda i u svakom objektu to sređeno. Poslodavci nam pokazuju da su ukupno 10 do 15 odsto manje cijene, a broj artikala se kreće ponegdje i od 530 do 550, ali imaćemo zvaničan izvještaj koliko proizvoda je izdvojeno i koje su cijene bile prije akcije a koje su sada", naveo je Đeljošaj i rekao da će efekte ove akcije građani osjetiti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније