Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

03. 04. 2024. 16:40 >> 16:40

ĐEKA - BEN DAVID

"Jačanje vladavine prava jedan od osnovnih zadataka ove Vlade"

Švedska snažno podržava Crnu Goru u njenim zalaganjima da postane sljedeća članica Evropske unije, poručeno je na sastanku ministara ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke sa ambasadorkom Kraljevine Švedske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Anikom Ben David.

Kako su kazali, Đeka je informisao ambasadorku o nadležnostima i aktuelnim izazovima ministarstva, te dodao da očekuje brzo utvrđivanje bitnih zakona, prije svega krovnog antidiskriminacionog Zakona o zaštiti jednakosti i zabrani diskriminacije.

"U iščekivanju smo pozitivnog mišljenja imajući u vidu da je Radna grupa predano radila na usaglašavanju teksta kao i njegovom usklađivanju sa pravnom tekovinom EU. Jačanje vladavine prava jedan je od osnovnih zadataka u agendi evropske integracije, ali i jedan od osnovnih zadataka ovog saziva Vlade", rekao je ministar.

On je iskoristio priliku da čestita Ben David ulazak Kraljevine Švedske u NATO i istakao važnost očuvanja mira i bezbjednosti.

Iz tog resora su kazali da je Ben David zahvalila ministru na prijemu i ponovila snažnu podršku Kraljevine Švedske evropskom putu Crne Gore. Kako su naveli, ambasadorka je izjavila da Kraljevina Švedska sa velikim interesovanjem prati proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i podravlja spremnost i odlučnost 44. saziva Vlade.

Ona je rekla da je politička volja aktuelnog saziva Vlade snažna te da svojim djelovanjem daje najbolji primjer šta se sve može kada postoji čvrsta odlučnost.

"Ambasadorka je iskoristila priliku da pohvali Crnu Goru kao primjer zemlje koja poštuje i uvažava različitosti, što je čini dodatno bogatijom i jačom", zaključili su iz resora ljudskih i manjinskih prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније