Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

11. 04. 2024. 16:09 >> 17:25
1
Čitaj mi:

Mugoša reagovao

"Povlačenje predloga izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu providni manevar"

Poslanik SD Boris Mugoša smatra da je potez povlačenja iz procedure predloga izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu jer nije dobio neophodnu saglasnost na Zakonodavnom odboru, samo providni manevar da se zamagli suština.

"A to je da se na silu pred istek mandata sudijama Ustavnog suda, isti želi produžiti ali sad novim pravnim biserom (predlogom izmjena Zakona o PIO) a ne do juče predloženim dopunama Zakona o Ustavnom sudu…", navodi Mugođa na mreži "X".

Kako kaže, potpuno je situacija ista jer se "radi o dovođenju u pitanje jedinstvenosti pravnog poretka, potencijalnom delegitimisanju autoriteta sudija Ustavnog suda, čija je ustavna obaveza da štite ustavnost i zakonitost, i potencijalnom ozakonjivanju političkog uticaja kroz veoma problematična instant zakonska rješenja".

"Ovo su stvari koje se suštinski tiču vladavine prava, odnosno poglavlja 23 i 24, odnosno IBAR-a", zaključuje Mugoša.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније