Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

13. 04. 2024. 11:20 >> 11:20
2

BAJRAMSKA POSJETA

Predstavnici Bošnjačke stranke sa Izetbegovićem i Majkama Srebrenice u Sarajevu

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović, poslanica Kenana Strujić Harbić i Izet Ćorović, šef Kabineta predsjednika BS, boravili su trećeg dana Bajrama u Sarajevu i sastali se sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem gdje su, između ostalog, razgovarali i o političkoj situaciji u regionu, globalnim političkim pitanjima, nužnosti ozbiljnijeg angažmana međunarodne zajednice na zaustavljanju agresije na Gazu i rješavanju teške humanitane krize, te važnosti integracija država regije u NATO i EU.

"Na poziv predsjednika Naroda i pravde i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Dina Konakovića, a na osnovu inicijative potekle sa zajedničkog iftara koji je predsjednik Ibrahimović organizovao u Podgorici, delegacija BS prisustvovala je radnom bajramskom ručku uz koji se razgovaralo o potrebi snažnije saradnje bošnjačkih političara u regiji", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Na ručku je, kako se navodi, konstatovana snažna potreba za tješnjom i sadržajnijom saradnjom bošnjačkih političara u regiji te važnost evropskih i euroatlanskih integracija svih država u kojima žive Bošnjaci za položaj, status i budućnost bošnjačkog naroda, ali i cijele regije i svih ostalih naroda kojo žive u državama regije.

"Predsjednik Ibrahimović naglasio je važnost ovakve saradnje te podvukao da je veoma važno da ovakva forma saradnje može biti uspješna samo ako se za jednom stolom nađu sve relevantne političke partije Bošnjaka. On je naglasio da je ovakva saradnja potpuno u skladu sa evropskim i euroatlanskim integrativnim procesom i da bošnjačke političke partije i kroz ovakvu saradnju, budući da se sve programski i stvarno zalažu za EU i NATO, mogu tom procesu dati novu dinamiku", kaže se u saopštenju.

Ibrahimović sa saradnicima tokom boravka u Sarajevu bio je u bajramskoj posjeti i udruženju ” Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe” gdje je razgovarao sa Munirom Subašić, Ramizom Gurdić i saradnicama.

"Majke Srebrenice upoznale su predsjednika sa aktivnostima i planovima udruženja, a predsjednik Ibrahimović zahvalio im se na svemu što rade na utvrđivanju istine o genocidu u Srebrenici i uspostavljanju kulture sjećanja, kako se nikada i nikome ne bi dogodilo ništa slično onome što se dogodilo u Srebrenici", ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније