Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 02. 2015. 18:37 >> 18:32

BOŠKOVIĆ-PAKE

EU će nastaviti da pruža punu podršku

Evropska Unija će nastaviti da pruža punu podršku Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) u realizaciji projekata u oblasti socijalne i dječije zaštite, tržišta rada i rješavanja pitanja raseljenih, poručio je direktorom Direktorata za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU, Žan-Erik Pake.

Pake se danas sastao sa ministrom rada i socijalnog staranja Predragom Boškovićem, sa kojim je razgovrao o socijalnoj i dječijoj zaštiti, penzionom sistemu, tržištu rada i raseljenim osobama.

"Evropska Unija će nastaviti da pruža punu podršku Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) u realizaciji projekata u oblasti socijalne i dječije zaštite, tržišta rada i rješavanja pitanja raseljenih, rekao je Pake. On je pohvalio napredak Vlade i MRSS u realizaciji programskih aktivnosti, ističući značaj finansijske podrške i sredstava koja će biti na raspolaganju Crnoj Gori, pa time i MRSS posebno kroz IPA fondove", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se navodi, Bošković je izrazio zadovoljstvo na podršci koju institucije EU pružaju MRSS. On je istakao da su u prethodnom periodu aktivnosti MRSS bile usmjerene na sprovođenje reforme sistema socijalne i dječije zaštite, posebno ističući značaj realizacije projekta “Informacioni sistem socijalnog staranja-Socijalni karton”.

U saopštenju se dodaje da su sagovonici zaključili da će aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije na tržištu rada, integracije raseljenih i reforme sistema socijane i dječije zaštite doprinijeti daljem uvođenju evropskih standarda u ovim oblastima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније