Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 02. 2015. 16:20 >> 16:46
9

VEŠOVIĆ PORUČIO

Krivokapić mogao i ranije da napusti koaliciju

Predsjednik SDP-a i Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je mogao inicirati izlazak svoje partije iz vladajuće koalicije u svakom trenutku za ovih 17 godina, koliko je njen sastavni dio, pa i onda kada nije bilo ovako intenzivne NATO integracije, poručio je portparol DPS-a, Časlav Vešović.

Krivokapić je sinoć, gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti, kazao da njegova partija ostaje u koaliciji je sa DPS-om samo zbog NATO integracija. Vešović smatra da nije dostojanstveno za Krivokapića, s obziropm na njegovu državnu fukciju da saopštava takve statove.

"Ponižavajuće je saopštavati sa mjesta predsjednika Skupštine stavove kakve je iznio Krivokapić o onima zahvaljujući čijoj podršci i jeste na toj poziciji. No, nivo odgovornosti je unutarpartijska tema za funkcionere te partije", naveo je Vešović u saopštenju.

On je poručio da u NATO ne ulazi ni DPS ni SDP, niti bilo koja druga partija ili koalicija pojedinačno, već država u cjelini i svi njeni građani.

"Dakle, taj čin ne zavisi od jedne koalicije, već od ispunjavanja potrebnih standarda i od volje građana, kao i u svim ostalim demokratskim procesima. Kako je vladavina prava jedan od osnovnih preduslova za punopravno članstvo u NATO, Krivokapić ne bi smio, kako sam kaže, da žmuri na bilo kakve pojave koje mogu da ugroze skorašnji poziv Alijanse Crnoj Gori", istakao je Vešović.

On smatra da Krivokapić u tome mora biti mnogo konkretniji, sa čvrstim dokazima i utemeljen u zakonima.

"Krivokapićeva ideja da Crnu Goru uvede u NATO sa partnerima koje vidi u Demokratskom frontu, Miodragu Lekiću, Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću, Predragu Bulatoviću i ostalima koji su kategorično protiv tog članstva, vjerujemo da teško može da objasni bilo kome u svojoj partiji", kazao je Vešović.

Poručio je da se ne može za glavni politički i državni prioritet Crne Gore boriti sa političkim snagama "koje se i dan – danas ne mire ni sa državnošću ni sa integracionim procesima, niti sa onima koji susjede dočekuju protestima i time podstiču nepovjerenje u poštovanje manjinskih prava".

"No, svako ima pravo na svoj izbor, a pitanje izbora ni za koga nije definitivno. Krivokapićev lični izbor, podstaknut ličnim osjećanjima i manjkom lične odgovornosti, nije isto što i izbor većine građana Crne Gore, koji je usmjeren na put ka EU i NATO, većem kvalitetu života svakog pojedinca i ukupnom napretku društva i države", zaključio je Vešović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније