Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2015. 12:50 >> 12:42
3

ORGANIZACIJA PROTESTA

Knežević: Zvati Demos i Demokrate

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da Demokratski front (DF) poziv za proteste planirane za septembar mora uputiti i funkcionerima Demosa Miodragu Lekiću i Goranu Daniloviću i predsjedniku Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću. Takođe je poručio da je spreman da predsjedniku Socijalističke narodne partije (SNP), Srđanu Miliću, poželi dobrodošlicu u DF.

Knežević je, na svečanoj sjednici pljevaljskog opštinskog odbora DNP-a, kazao da je njegova partija nastala na konceptu opozicionog objedinjavanja i da će pozdraviti svaku aktivnost koja ide u pravcu širenja demokratske sinergije pred održavanje protesta.

"Zato, posljednje najave Srđana Milića o priključenju DF-u i neformalni kontakti koje održava sa pojedinim funkcionerima DF-a doživljavamo kao pozitivan čin njegovog političkog sazrijevanja i bez obzira na nepostojanje bilo kakve komunikacije između nas dvojice, spreman sam da mu poželim dobrodošlicu u DF, jer je to u opozicionom interesu", kazao je Knežević, saopšteno je iz DNP-a.

Poručio je da protesti nijesu privatno vlasništvo DF-a i podsjetio da su u Proglasu koji je usvojen 13. jula u Beranama pozvali sve subjekte crnogorskog društva da im se pridruže.

Knežević je naveo da, uprkos programskim razlikama i nedavnim medijskim trvenjima, DF mora uputiti poziv da uzmu učešće u organizaciji protesta i Miodragu Lekiću, Goranu Daniloviću i Aleksi Bečiću, koji, kako je kazao, predstavljaju značajan dio opozicionog biračkog tijela, a po njegovom mišljenju su opoziciono određeni prema DPS-u.

"Vjerujem da u ovim danima izazova, javni dijalog može dovesti makar do minimuma opozicione saglasnosti kako bi zajedno sa gradjanima koji nas podržavaju učestvovali u demokratskom osvajanju slobode, jer Sloboda traži ljude", poručio je Knežević.

Sto novih članova iz Pljevalja

Na svečanoj sjednici opštinskog odbora, kojoj su, između ostalih, prisustvovali predsjednik političkog Savjeta i član Predsjedništva DF-a Predrag Bulatović, poslanik i predsjednik OO DNP Pljevlja, Vladislav Bojović i odbornik u pljevaljskom parlamentu Bojan Krvavac, Knežević je uručio 100 novih članskih karata.

"Poštovani članovi DNP-a, dozvolite da Vam se najiskrenije zahvalim na večerašnjem prisustvu i potvrdim da naša stranka svakodnevno bilježi trend rasta u svim crnogorskim gradovima. Predstavlja mi izuzetno zadovoljstvo što se u akciju dodjele novih članskih karata uključuju ljudi različite životne dobi, koji su u našem Programu prepoznali istinske demokratske vrijednosti za koje se vrijedi boriti", kazao je Knežević.

On je kazao da će DNP aktivnost dodjele novih članskih karata nastaviti tokom avgusta i u drugim crnogorskim gradovima, kako bi u septembru učinili sve da demokratski protesti zakazani za 27. septembar rezultiraju formiranjem prelazne Vlade odnosno stvaranjem uslova za održavanje fer i demokratskih izbora.

"Protesti koje ćemo organizovati u septembru su naša društveno politička obaveza i jedini odgovor na neizdrživo socio-ekonomsko stanje u kojem se nalazi Crna Gora. Zbog toga ih niko ne može tumačiti kao aktivnost usmjerenu protiv opozicije, već naprotiv, kao poziv da zajednički doprinesemo demokratskoj tranziciji koja bi bila u interesu svih crnogorskih građana", poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније