Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 08. 2015. 17:50 >> 09:23
6

VLADA KOSOVA

Granica sa CG po Ustavu iz 1974

Vlada Kosova usvojila je danas Izvještaj Državne komisije za razgraničenje o graničnoj liniji sa Crnom Gorom, u kojem je u potpunosti poštovana granica utvrđena Ustavom iz 1974. godine. Vlada od predsjednice Atifete Jahjaga zatražila da ovlasti prvog zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova Hašima Tačija i ministra unutrašnjih poslova Skendera Hisenija da potpišu sporazum o granici između Kosova i Crne Gore.

"Obilježavanje granične linije sa Crnom Gorom je u punoj saglasnosti sa graničnom linijom prema Ustavu iz 1974. godine, planom Martija Ahtisarija i Ustavom Kosova", rečeno je na sjednici Vlade, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Premijer Kosova Isa Mustafa je izjavio da je u nekoliko posljednjih mjeseci održano više sastanaka kako bi se razjasnila sva sporna pitanja i da li se mijenja površina Kosova određivanjem granične linije prema Crnoj Gori, te da je Komisija dokazala da nema promjene ni za jedan kvadratni centimetar.

I zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Hašim Tači je rekao da je za tri godine komisija istraživala, prikupljala, pregledala i analizirala sve informacije, mape i dokumentaciju, potrebnu za razgraničavanje Kosova i Crne Gore, te da definisanje granice sa Crnom Gorom neće otuđiti ni kvadratni milimetar teritorije Kosova, prenijela je Anadolija.

Predsjednik Komisije za obilježavanje i održavanje granične linije Kosova i Crne Gore Murat Meha rekao je da je granica utvrđena na osnovu tadašnje dokumentacije Skupštine Pokrajine Kosova, Pokrajinske direkcije za geodeziju, direkcije geodezije Srbije i drugih dokumenata.

"Komisija pod punom odgovornošću dokumentuje da teritorija Republike Kosovo nije promijenjena ni za jedan kvadratni centimetar", rekao je on predstavljajući izvještaj o radu.

Vlada je od predsjednice Kosova Atifete Jahjaga zatražila da ovlasti Tačija i ministra unutrašnjih poslova Skendera Hisenija da potpišu sporazum o granici između Kosova i Crne Gore, koji treba ratifikuje Skupština Kosova.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније