Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

20. 12. 2015. 10:15 >> 10:02
3

DANAS NA REFERENDUMU

Slovenija odlučuje o gej brakovima

U Sloveniji se danas održava referendum o promjenama Zakona o bračnim i porodičnim odnosima koje predviđaju izjednačavanje heteroseksualnih i istopolnih brakova.

 

Na 3.113 redovnih birališta, 59 birališta za birače izvan mjesta stalnog prebivališta i 32 birališta u diplomatsko-konzularnim predstavništima otvorenim jutros u sedam časova, trebalo bi da glasa 1,7 miliona građana države.

Zvanični rezultati referenduma biće objavljeni 16. februara, a prvi nezvanični večeras u 21 sat.

Ako budu usvojene, izmjene i dopune zakona počinju da važe petnaest dana nakon objavljivanja u službenom listu i da se primjenjuju šest mjeseci nakon toga.

Parlament godinu dana nakon proglašenja zakona važećim ne smije usvojiti zakon koji bi sadržajno bio suprotan odluci birača.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније