Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

27. 05. 2016. 19:38 >> 19:19

KARAMARKO PORUČIO

Most i Petrov neće uspjeti da sruše vladu

Predsjednik HDZ-a i vicepremijer hrvatske vlade Tomislav Karamarko izjavio je večeras da Most i njihov lider Božo Petrov neće uspjeti da sruše vladu, javila je agencija Hina.

Karamarko je rekao, poslije glasanja o povjerenju, da HDZ nastavlja da se snažno zalaže za opstanak vlade u Zagrebu.

"Danas smo razgovarali o aktuelnim problemima. HDZ će se svojom snagom zalagati da ova vlada opstane, tako da ni MOST ni Božo Petrov neće uspjeti da je sruše. Svi scenariji usmjereni na uništavanje HDZ-a neće uspeti", naveo je on.

Vlada Hrvatske podržala vicepremijera

Hrvatska vlada odbila je danas na telefonskoj sednici prijedlog za izglasavanje nepovjerenja svom prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka glasalo je šest ministara Mosta, javila je agencija Hina.

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je poslije glasanja kako oni nijesu za nove izbore, ali da ne mogu podržavati stare modele ponašanja. Petrov je izrazio uvjerenje da će Tomislav Karamarko preuzeti političku odgovornost.

"Nijesmo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu u kojoj treba da podržavamo stari model ponašanja i biranje manje štete. Ne možemo imati takav izbor, jer bi izdali svoja načela, a tu nema kompromisa", poručio je Petrov na konferenciji za novinare.

Petrov je kazao da "vjeruje da će Karamarko prihvatiti odgovornost i da će koalicija dati novog kandidata za potpredsjednika". Lider Mosta poručio je da želi stabilnost u Hrvatskoj.

"Cilj nam je da stabilizujemo Vladu, ali i da postavimo nove standarde u politici", naglasio je on.

Orešković podržao Karamarka

Hrvatski premijer Tihomir Orešković danas je, uoči telefonske sjednice Vlade na kojoj se odlučuje o smjeni prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka, rekao da Karamarko ima njegovu podršku.

Orešković je rekao da institucije treba da se izjasne o slučaju Karamarka čiju je smjenu zbog sukoba interesa zatražila opozicija, a podržao je i lider Mosta koji je u vladi, prenijela je Hina.

Karamarkov opoziv traži opoziciona Socijaldemokratska partija koja smatraju da je zbog poslovne povezanosti firme Drimia njegove supruge Ane, s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića, u sukobu interesa.

Lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je juče da su, na njegov prijedlog, poslanici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili da u Saboru glasaju za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti.

Orešković je rekao da je svjestan da Petrov, koji je takođe potpredsjednik vlade, traži smjenu Karamarka, ali dodao da ne treba negirati institucije.

"Karamarko će imati moju podršku. Evo, danas slavimo 25 godina Oružanih snaga RH, naši su se branitelji borili za demokratiju i mislim da su temelj svake demokratije ustav, zakoni i institucije. Mislim da treba da dopustimo institucijama da rade svoj posao i da donesu odluke", istakao je Orešković novinarima poslije svečane akademije povodom te godišnjice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније