Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 12. 2016. 14:20 >> 13:56

ČETVORICA UHAPŠENA

Spriječen šverc eksploziva iz BiH u Hrvatsku

U akciji "Sunce" Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapšene su četiri osobe i zaplijenjenja veća količina droge i oružja, čime su spriječene dvije isporuke oružja i droge u Zagreb.

Šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Sipe Vahidin Šahinpašić rekao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da je u akciji, koja je izvedena juče, zaplijenjeno blizu deset kilograma eksploziva TNT, namenjenog za prodaju na ilegalnom tržištu, 120 kilograma žive upakovane u aluminijumske boce, četiri automatske puške, sporogoreći štapin za eksploziv, detonatorske kapisle i veća količina municije.

Zaplijenjeno je i 9,5 kilograma marihuane, tri kilograma "spida" i 300 grama heroina.

Iz Sipe su naveli da je dio oružja pronađen u dva vozila koja su se kretala prema Hrvatskoj, dok je ostatak pronađen na sedam lokacija koje su pretresene.

Jedna od uhapšenih osoba je državljanin Srbije, koji nije imao prijavljen boravak u BiH, dok se za dvije osobe, najvjerovatnije porijeklom iz Hrvatske, i dalje traga.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su kao dio organizovane kriminalne grupe od 2014. do danas učestvovali međunarodnom krijumčarenju i prodaji oružja i eksploziva, kao i opojnih droga.

Šahinpašić nije mogao da procjeni koliko trenutno zaplijenjeno oružje i droga vrijede na crnom tržištu, a odbacio je mogućnost da su uhapšeni povezani sa terorizmom.

On je naglasio da je akcija "Sunce" samo jedna od sedam akcija, koliko ih je sprovedeno u posljednjih mjesec dana i u kojima je uhapšeno 39 osoba.

Jedna od tih akcija je i akcija "Damask" u kojoj je u šumi u okolini Zenice uhapšena jedna osoba koja se vratila u BiH sa sirijskog ratišta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније