Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 11. 2017. 21:33 >> 21:03
12

ODATA POČAST

Istočno Sarajevo: Otkriven spomenik Čurkinu

U Istočnom Sarajevu danas je otkriveno spomenik preminulom ruskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama (UN) Vitaliju Čurkinu.

Događaju su prisustvovali udruženja iz Srbije, predstavnici Opštine Istočno Novo Sarajevo, Vlade RS, ruske ambasade u BiH i nekoliko desetina građana.

Postavljanje spomen-ploče preminulom ruskom ambasadoru u UN u Istočnom Novom Sarajevu organizovalo je Udruženje građana "Istočna alternativa" uz podršku ruske ambasade u BiH i opštine Istočno Novo Sarajevo.

Sarajevski Avaz podsjeća da isto to udruženje nije uspjelo u naumu da spomenik digne u Srebrenici u julu.

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin je 20. februara iznenada umro od srčanog udara na svom radnom mjestu.

On je bio izaslanik Moskve tokom pregovora za vrijeme sukoba u bivšoj Jugoslaviji, i to od 1992. do 1994. godine. On je uložio veto, u ime Ruske Federacije, kad je 2015. godine u Savjetu bezbjednosti UN-a predložena Rezolucija o Srebrenici.

U međuvremenu, predsjednik RepublikeSrpske Milorad Dodik posthumno je odlikovao Čurkina.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније