Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: M.M ]

12. 02. 2019. 18:01 >> 17:34
2

STOLTENBERG SAOPŠTIO

NATO će preispitati svoje obaveze na Kosovu

Ministri odbrane zemalja članica NATO ove nedjelje će razmotriti nastavak obaveza Alijanse na Kosovu nakon odluke Prištine da formira svoju vojsku, izjavio je danas u Briselu generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

 

Odluka kosovskih vlasti krajem prošle godine da pretvore Kosovske snage bezbjednosti (KSB) u stalnu vojsku dobila je podršku SAD, ali je izazvala uznemirenost kod mnogih evropskih zemalja.

Nekoliko zemalja NATO je ocijenilo tu odluku "neprikladnom" i zatražilo od Alijanse da preispita svoj angažman na Kosovu.

"Još je rano da kažemo kakvih prilogađavanja će biti", rekao je Stoltenberg i dodao da će biti razmotrene aktivnosti koje se sprovode van misije Kfora.

Generalni sekretar NATO je rekao da je jasno stavljeno do znanja da će Alijansa razmotriti svoj nivo angažmana jer je nekoliko članica ocijenilo da je "izabran loš trenutak" za formiranje vojske Kosova.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније