Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

17. 07. 2019. 11:30 >> 11:30
1

AMERIČKI DIPLOMATA

Još 5 hiljada ratnih zločinaca na slobodi

Najmanje 5.000 identifikovanih počinilaca ratnih zločina na području BiH još uvek je na slobodi, izjavio je šef misije OEBS-a u BiH Brus Berton.

Prema njegovim riečima, ukoliko se nastavi ovim tempom, kojim su se do sada obrađivali ti predmeti, pravosuđu će trebati bar deceniju da ih sve završi.

"Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina na sudu u BiH opada alarmantnom brzinom i uglavnom je posljedica nekvalitetnih istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH", kazao je Berton u intervjuu za sarajevski list "Oslobođenje".

Njegova ocjena je da se Tužilaštvo BiH, na čijem je čelu Gordana Tadić, ne usmjerava punim kapacitetom na istrage i krivični progon najsloženijih predmeta ratnih zločina, rasipa raspoložive resurse, a predmete ratnih zločina procesuira veoma sporo.

Posljednja objavljena analiza OEBS-a, pokazala je da u fiokama Tužilaštva BiH i dalje stoji oko 800 predmeta ratnih zločina koji, obuhvazaju oko 5.000 počinioca tih zločina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније