Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavila: M.L.B. ]

21. 03. 2020. 19:09 >> 21:10
2

UKUPNO 206

U Hrvatskoj još 49 slučajeva korona virusa

U Hrvatskoj je od jutros još 49 potvrđenih novooboljelih od korona virusa i sada ih je ukupno 206 zaraženih, objavljeno je danas popodne u Zagrebu.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 78 novooboljelih, a ukupno je testirano 2.100 osoba.

"Ušli smo u fazu kada se broj oboljelih povećava u veoma kratkom vremenu, u uzlaznoj smo fazi, a to se može zaustaviti jedino poštovanjem preporuka", rekao je ministar.

On je ukazao da su negativne okolnosti to što pojedini građani ne poštuju izrečene mjere samoizolacije ili zabranu okupljanja na javnim mjestima.

"Poželjno je boraviti napolju, ali ne u društvenim kontaktima", naglasio je Beroš i apelovao na građane da poštuju mjere.

Direktorka zagrebačke Infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da je kod većine pacijenata blaga klinička slika i da samo troje ima potrebe za respiratorima.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je strože kazne za one koji krše mjere.

Hrvatske vlasti donijele su proteklih dana niz mjera u borbi protiv širenja korona virusa, koje su na snazi 30 dana.

Zabranjeni su javni skupovi i vjerski skupovi i sportski događaji.

Obustavljen je rad u ugostiteljskim objektima i prodavnicama osim prehrambenih i apoteka, zatvoreni su sportski i centri za rekreaciju.

U Hrvatskoj su zatvorena dečija igrališta, uključujući igrališta i dvorišta vrtića i škola, zabranjeno je i okupljanje na javnim površinama.

Obustavljen je gradski i međugradski saobraćaj, uz određene izuzetke.

Na snazi je i privremena zabrana putničkog saobraćaja preko graničnih prelaza.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније